Oppfordrer til å søke realfag  

Det er stor etterspørsel etter folk med fagskole eller ingeniørutdanning. Søknadsfristen til høyere utdanning er 15. april. Thomas Myhre i Polarkonsult oppfordrer unge til å velge realfag.

Polarkonsult er en av de ledende ingeniør- og konsulentfirmaene i Nord-Norge. Daglig leder Thomas Myhre oppfordrer foreldre til å ta en prat med barna om hvilke studier de bør søke på innen fristen 15. april.  

- Studenter bør vurdere nøye hva de skal utdanne seg til, sier Myhre. I takt med utviklingen i regionen, og stadig økende behov for realfag og spesialisert realfagskompetanse, ser vi en lys fremtid for yrker som prosess-, maskin-, struktur-, automasjons- og elektroingeniører. 

Polarkonsult har hovedkontor i Harstad. Selskapet er i sterk vekst og skal lyse ut flere stillinger i tiden fremover.  

- Harstad er et kompetansesenter i regionen, og vi ser at det kan bli behov for over 1000 nye ingeniører i tiden fremover, forteller Myhre. Det er sterk vekst innen energi, forsvar, samferdsel, fiskeri og havbruk, og det er viktig at vi møter etterspørselen med relevant lokal kompetanse. Vi har fått flere positive utfall på nye kontrakter, og ser vi et sterkt behov for å øke vårt team. Vi vil primært styrke bemanningen på våre tjenester innen energi- og forsvarssektoren.  

Polarkonsult har kontorer i Equinor-bygget i Harstad.

Myhre mener den geopolitiske og miljømessige situasjonen i Arktis legger til rette for satsningen i nord, og for Nord-Norge som senter for utviklingen. 

- Alt avhengige av hvor mye vi tar eierskap til selv. Skal vi få ringvirkninger er det viktig at våre unge håpefulle tar utdanninger som er relevante for spennende karrierer Nord-Norge. Ved å velge en utdanning innen realfag både på fagarbeidernivå og ingeniørnivå er man garantert en jobb i vår region da etterspørselen er høy og kommer til å være høy i lang tid fremover, avslutter Myhre.

Polarkonsult AS

Etablert i 1974.

Hovedkontor i Harstad.

25 ansatte som jobber innen generell marinearkitektur, konstruksjonsdesign og prosjektering, maskinsystemer, boligsystemer, og rør til numerisk produksjonsmateriale for stål og rør.

I prosess med å sertifiseres som Miljøfyrtårn. 

Har kunder som Forsvaret, Hurtigruten, Equinor, Seaworks og Altera. 

Polarkonsult
Thomas Myhre, daglig leder Polarkonsult
Thomas Myhre, daglig leder Polarkonsult
Polarkonsult
Polarkonsult har kontor i Equinor-bygget i Harstad.
Polarkonsult har kontor i Equinor-bygget i Harstad.

Les om kontrakten på Johan Castberg