Møt oss på Barentshavkonferansen

Barentshavkonferansen 2023 nærmer seg, og Arctic Energy Partners er på plass når bransjen inntar Arktisk Kultursenter 25. - 27. april.

Nina K. Jonassen er styreleder i Barentshavkonferansen. Her med direktør Odd Peder Wang-Norderud.

Prosjektdirektør i Arctic Energy Partners Nina Kivijervi Jonassen er styreleder i Barentshavkonferansen og ser fram til å ønske bransjen velkommen til Hammerfest og Finnmarkskysten. 

- Barentshavet er Norges viktigste ressursområde som vi må fortsette å utvikle og skape ringvirkninger fra, sier Jonassen. Med årets program får vi et godt overblikk over mulighetene og utfordringene vi må overkomme for å utnytte potensialet. 

Hovedprogrammet starter onsdag 26. april, og Jonassen leder dialogen etter de første foredragene i bolk 1 med myndighetsaktørene. Her vil også den oppdaterte vurderingen fra Gassco om eksportmulighetene fra Barentshavet være tema.

Vi møter:

  • Terje Aasland, olje- og energiminister
  • Torgeir Stordal, oljedirektør
  • Anne Myhrvold, direktør Petroleumstilsynet
  • Kristin Kragseth, administrerende direktør Petoro
  • Frode Leversund, administrerende direktør Gassco
  • Torbjørn Giæver Eriksen, direktør næringspolitikk og kommunikasjon Offshore Norge
  • Terje Wikstrøm, ordfører Hammerfest kommune
  • Frode Alfheim, forbundsleder Industri Energi

Fullt program Barentshavkonferansen

Flyr inn studenter fra hele landet

Til årets konferanse flyr arrangøren inn studenter fra hele landet som får dekket reise, opphold og konferansebillett. Studentene studerer til daglig ved NTNU- Norges teknisk-naturvitenskapelig universitet, Universitetet i Stavanger og UiT-Norges arktiske universitet. Det kom inn 34 søknader om å få delta, og 10 studenter fra Trondheim, Stavanger, Tromsø, Alta og Kirkenes ble plukket ut. De studerer innen petrokjemikk og nordlige studier, energi- og petroleumsteknologi, energi og miljø, samfunnssikkherhet og miljø, og økonomi, administrasjon og entreprenørskap.

- Skal vi lykkes i nord må vi ha tilstrekkelig med kompetanse, folk og kunnskap, sier Jonassen. Rekruttering og inkludering av de unge på møteplasser som Barentshavkonferansen er derfor veldig viktig, og vi takker Troms og Finnmark fylkeskommune som har gjort det mulig å fly inn de 10 studentene. Jeg oppfordrer selskapene til å utnytte muligheten og ta en prat med studentene. 

Studentene vil følge hovedprogrammet til konferansen, og blir også å se på scenen på avslutningen torsdag 27. april.

Oversikt over studentdeltakere

Ønsker du å møte studentene? Ta kontakt med oss.

Ung i Nord- møteplass

Konferansen åpnes som vanlig med Icebreaker kvelden før hovedprogrammet starter. Men før dette inviterer Barentshavkonferansen i samarbeid med Arctic Energy Partners til egen møteplass for alle konferansedeltakerne under 35 år. Tema er lokale ringvirkninger sett fra serverings- og utelivsbransjen. Gründer og eier av Fresh Café & Bar Marius Heitmann og barsjef Leander Johnsen forteller sine historier. Johnsen er Norges første og Nord-Norges eneste utdannede brennevinsommelier. 

- Jeg håper å se alle konferansedeltakerne under 35 år på Fresh tirsdagsettermiddagen, sier Kristiane M. Krystad, leder for Arctic Energy Partners Ung i Nord-satsning. Det blir utrolig interessant å høre erfaringene til Marius og Leander, og se ringvirkningen fra energibransjen fra et litt annet perspektiv. Her har vi oss to unge karer med skikkelig stå-på-vilje som viser at drømmer kan gå i oppfyllelse også langt nord.

Påmelding Ung i Nord på Barentshavkonferansen 

Fremtidsperspektivet i Barentshavet

Kjell Giæver, direktør Arctic Energy Partners skal lede en dialog med operatørene og leverandørene i nord. Noen av spørsmålene som stilles er hvilket aktivitetsnivå får vi fremover? Hva må leverandørene ruste seg for og blir det et taktskifte når det gjelder ringvirkninger i nord? 

- Med energikrise og krig i Europa er det viktig at vi holder trykket oppe i Barentshavet, sier Giæver. Barentshavkonferansen er en viktig møteplass for myndighetene, selskapene og leverandørene. Sammen finner vi de beste løsningene for å utvikle næringen og sikre ringvirkninger i nord. 

Avtal møte med Arctic Energy Partners

Ønsker du å avtale et møte med oss i Arctic Energy Partners? Vi kan også være behjelpelig med å avtale møter med andre aktører for våre medlemmer. 

Kontaktinfo

Kjell Giæver, direktør

Nina Kivijervi Jonassen, prosjektdirektør

Kristiane Mauno Krystad, kommunikasjonleder - for å avtale møte med studentene.

Vi håper å se mange av våre medlemmer på konferansen! 

Påmelding Barentshavkonferansen 2023

Marthe Nyvoll
Kjell Giæver og Nina K. Jonassen i Arctic Energy Partners gleder seg til Barentshavkonferansen.
Kjell Giæver og Nina K. Jonassen i Arctic Energy Partners gleder seg til Barentshavkonferansen.
Barentshavkonferansen
Nina K. Jonassen, styreleder Barentshavkonferansen, og Odd Peder Wang-Norderud, direktør Barentshavkonferansen.
Nina K. Jonassen, styreleder Barentshavkonferansen, og Odd Peder Wang-Norderud, direktør Barentshavkonferansen.
Marthe Nyvoll
Kristiane M. Krystad, kommunikasjonsleder Arctic Energy Partners
Kristiane M. Krystad, kommunikasjonsleder Arctic Energy Partners
Marthe Nyvoll
Kjell Giæver, direktør Arctic Energy Partners
Kjell Giæver, direktør Arctic Energy Partners

Gassco-rapport anbefaler gassrør for økt eksport