Polarkonsult inngår teknologisk avtale med Equinor

Polarkonsult AS i Harstad og Equinor har inngått en rammeavtale om avanserte teknologiske tjenester. Avtalen gjelder fra 2019 og har en varighet på 8 år.

Pressemelding

Polarkonsult har hatt en lignende rammeavtale med Equinor siden 2005 som har omfattet ingeniørtjenester for Norne-skipet. Avtalen som nå signeres, er betydelig utvidet og vil gjelde for både Norne, Johan Castberg samt at det er gjort åpning for at avtalen kan omfatte flere felt med flytende installasjon.

Dette er en betydningsfull kontrakt for Polarkonsult, både erfaringsmessig, faglig og økonomisk og vil sikre bedriften og de vel 20 ansatte fortsatt framgang innen olje- og gass. Vi kommer også til å legge betydelig vekt på at Equinor som kunde, skal bli tilfreds med vårt arbeid som vil omfatte avanserte styrkeberegninger, forankring, stabilitet og andre avanserte ingeniørtjenester. Det vil etter alt å dømme være snakk om flere årsverk tilknyttet kontrakten.

Ansatte i Polarkonsult er meget stolte over dette engasjementet og ser fram til spennende utfordringer. Til tross for moderat kontrakt i Equinor-sammenheng, tror vi at selskapet er tilfreds med å knytte til seg nordnorsk faglig kompetanse på høyt nivå for levering av tjenester til installasjoner i nordlige områder.

Polarkonsult ble HMS kvalifisert av Equinor i oktober, og vi fortsetter med høyeste prioritet på sikkerhet.

Polarkonsult har i det siste året ansatt flere faglig meget høyt kvalifiserte medarbeidere som ved siden av arbeidet for Equinor, vil jobbe med skipsdesign for et globalt marked.