Fra lærling til daglig leder

Avtroppende leder Even Sageng gir hatten videre etter 25 år til Vegard Ingebrigtsen Murberg.

Medlemsbedrifter

Even Sageng har ledet Gagama Elektro gjennom 25 år. Nå gir han stafettpinnen videre, og snart er ny daglig leder på plass hos Finnmarks største elektroentreprenør.

Vegar Ingebrigtsen Murberg overtar som ny daglig leder av Gagama Elektro 1. mars. Han er utdannet sivilingeniør og installatør, med fagbrev i grunnen. Han er født og oppvokst i Hammerfest og har lang fartstid i selskapet. Han tok fagprøve etter endt læretid hos Gagama Elektro i 2008 - og nå 14 år senere overtar han ledelsen av selskapet. De siste årene har Murberg vært prosjektleder for oppdrag tilknyttet Hammerfest LNG.

«Det blir både spennende og utfordrende å ta over en bedrift som jeg har hatt kjennskap til hele livet. Jeg ser fram til å utvikle og videreføre den solide og anerkjente bedriften Gagama Elektro er blitt. Videre må jeg få takke for tilliten fra bedriften og berømme de gode fremtidsutsiktene som ligger foran oss» sier påtroppende leder, Vegar Ingebrigtsen Murberg.


Even Sageng fortsetter som prosjektleder

«Det er selvfølgelig litt vemodig å gi fra seg styringen i denne solide bedriften, men det er en tid for alt. Jeg er sikker på at bedriften har funnet en meget god arvtaker slik at jeg føler at dette er i trygge hender» sier Sageng.

Gagama Elektro har i dag meget gode ordrereserver hvor Nye Hammerfest Sykehus er det største enkeltprosjekt gjennom alle tider. I tillegg har vi driftskontrakt med Statens vegvesen, og i fjor fikk vi fornyet tillit hos Coor og undertegnet en større driftskontrakt for vedlikehold og nyinstallasjon ved Hammerfest LNG. I tillegg har vi et godt samarbeid med de øvrige næringsaktørene i regionen, samt et stort privatmarked - så ordretilgangen er god, sier Sageng og Murberg. 

75 års fartstid i nord

Gagama Elektro ble etablert i 1947 og feirer 75 års jubileum i år. Selskapet ble etablert av Petter Gagama i gjenreisningstiden med fokus på private- og næringslivskunder. Gjennom årene har selskapet vokst og blitt den største elektroentreprenøren i Finnmark. 

Bedriften har hele tiden vært i en rivende utvikling hvor nye fagområder og kompetanse har stått i fokus. Dette har vi fått til med hjelp av en meget kompetent arbeidsstokk som har tatt det ekstra skrittet for å være i front. Flere ansatte har også kjøpt seg inn på eiersiden.

Målrettet medlemsbedrift gjennom 25 år

Gagama Elektro har vært medlem hos oss i gjennom 25 år! De har vært med på laget helt siden etableringen av Petro Arctic, omtrent samtidig som Sageng overtok ledelsen, sier prosjektdirektør Nina Kivijervi Jonassen i Petro Arctic. Det har vært veldig spennede å følge selskapets positive utvikling. Hele organisasjonen har arbeidet stystematisk og målrettet for å komme dit de er i dag.

Vi ønsker å takke for et meget godt samarbeid med avtroppende daglig leder, Even Sageng gjennom et kvart århundre, sier Kivijervi Jonassen - og ønsker Vegard Ingebrigtsen Murberg masse lykke til som ny leder.

Vi i Petro Arctic ser frem til å videreføre det gode samarbeidet med Gagama Elektro, avslutter Kivijervi Jonassen.

 

Gagama Elektro as
Even Sageng og Vegard Murberg