Den beste sommerjobben man kan få 

Sommertid betyr ferie for de fleste, mens for studentene betyr det kampen om de spennende sommerjobbene. Vi har møtt fem av sommerpraktikantene hos Vår Energi i Hammerfest. 

Sommerpraktikantene poserer ved en modell av Goliat. Fra venstre: Eirik, Sunniva, Krisélia og Siri.

Marte Henriksen Suhr (26), Eirik Skoglund Dahler (23), Sunniva Nyvoll Olsen (23), Siri Lorentzen (20) og Krisélia Pedersen (22) er akkurat ferdige med lunsj når vi treffer dem i Vår Energi-bygget i hjertet av Hammerfest. Marte og Eirik er fra Alta, men de tre andre er fra Hammerfest. Det er ikke tilfeldig ettersom Vår Energi har en ambisjon om å rekruttere lokalt.

– Vi ønsker å få inn unge fra regionen i sommerjobb hos oss. Det gir merverdi, og vi har faste ansatte her nå som startet som sommerpraktikanter, forteller Kaj Gunnar Dahl Regional External Affairs & Corporate Services Manager Vår Energi.  

Kontorbygget til Vår Energi (hvitt i midten) ligger midt i Hammerfest sentrum langs "Finduspromenaden".

Hvert år melder avdelingene inn sine behov for sommeren til HR. Det kan variere fra år til år hvilke disipliner det utlyses sommerjobber innen. Slik sikrer Vår Energi at avdelingene har kapasitet og tid til å følge opp sommerpraktikantene. Hver sommerpraktikant får også en fadder eller “buddy” som følger dem opp. 

– De får konkrete oppgaver de skal forholde seg til med en gang de starter, sier Dahl. Det er veldig viktig for oss at sommerpraktikantene får noe igjen for å være her. Vi har troen på at vårt opplegg gjør at de får mest mulig ut av sommerjobben.  

De beste sommerjobbene man kan få 

Årets sommerpraktikanter er fordelt på hver sin avdeling; vedlikehold, prosess, teknisk, prosjekt, og sikkerhet og beredskap.  

– Jeg jobber med vedlikehold ute på Goliat, som vil si å planlegge alt fra timer til prioritering av å utføre vedlikehold, sier Marte Henriksen Suhr som studerer til å bli prosessingeniør på UiT-Norges arktiske universitet campus Alta.  

Marte Henriksen Suhr

På prosessavdelingen jobber de med problemløsning på alt som kommer opp i produksjonen. Eirik Skoglund Dahler ble tipset om sommerjobben av en klassekompis ved NTNU der han studerer til å bli maskiningeniør.  

– Mitt inntrykk er at dette er den beste sommerjobben man kan få, sier han. De setter pris på å få inn lokale folk, og det synes jeg er stilig.

Eirik Skoglund Dahler

Eirik og Marte er hjemmehørende i Alta, og har ikke mulighet til å bo hjemme hos familien i sommer som de tre hammerfestjentene. Vår Energi har fikset leiligheter nært jobben til begge. 

– De steller utrolig godt med oss, og det er jo bare en kjapp båttur hjem i helgene, sier Eirik.  

Positive erfaringer  

De tre hammerfestjentene Sunniva, Siri og Krisélia fikk alle nyss om sommerjobbene gjennom familie og venner.

Sunniva Nyvoll Olsen

Det er andre året på rad at Sunniva Nyvoll Olsen har sommerjobb hos Vår Energi.

– Jeg synes energinæringen er veldig spennende. Også hadde jeg hørt mye positivt om sommerjobb hos Vår Energi fra søsteren min, forteller Sunniva som også studerer maskiningeniør ved NTNU. 

Siri Lorentzen

Siri Lorentzen studerer automasjonsingeniør ved UiT i Tromsø. I sommer jobber hun for prosjektavdelingen til Vår Energi. Hun ønsket å få være hjemme i Hammerfest i sommer for å jobbe.  

– Søsteren min har jobbet her tidligere og skrøt veldig av det, forteller Siri.  

Krisélia Pedersen ønsker også å få sommerjobb hjemme i Hammerfest. Mange i familien hennes jobber også innen olje- og gassbransjen.  

– Det er veldig praktisk at disse type sommerjobbene finnes hjemme, sier hun. Jeg ønsker å få jobb i bransjen etter studiene.  

Krisélia Pedersen

I sommer jobber hun med sikkerhet, beredskap og bærekraft. Det inkluderer å følge opp beredskapen til Goliat, båter og andre plattformer, samt følge med på miljøutslipp. Til vanlig studerer hun samfunnssikkerhet og miljø ved UiT- Norges arktiske universitet.  

Muligheter i nord

Studentene ser positivt på fremtiden for bransjen i nord, og alle er åpne for å søke jobb i Nord-Norge etter endte studier. De opplever at det kan være en fordel å søke på jobber i nord, fordi bedriftene satser på lokale krefter. Marte ønsker å bosette seg hjemme i Alta og håper å kunne jobbe i samme type stilling som hun har nå i sommer hos Vår Energi.  

– Jeg ønsker å få meg en stilling hvor jeg blir utfordret og lærer mye. Hvor jeg får ansvar tidlig og kan utvikle meg, sier Eirik. Sommerjobben hos Vår Energi er en ypperlig mulighet til å bygge erfaring.  

Sommerpraktikanter hos Vår Energi i Hammerfest.

Kaj Gunnar Dahl ønsker studentene velkommen tilbake etter studiene og har troa på det vil være gode jobbmuligheter i årene som kommer.  

– Oljeindustrien her i Hammerfest vokser, og vil vokse i årene som kommer, sier han. Her vil det være muligheter. 

 

Sommerpraktikanter Vår Energi 2022
Sommerpraktikantene poserer ved en modell av Goliat.
Vår Energi Hammerfest
Kontorbygget til Vår Energi i Hammerfest ligger i sentrum ved Finduspromenaden
Marte Henriksen Suhr
Sommerpraktikant hos Vår Energi Marte Henriksen Suhr
Eirik Skoglund Dahler
Sommerpraktikant hos Vår Energi Eirik Skoglund Dahler
Sunniva Nyvoll Olsen
Sommerpraktikant hos Vår Energi Sunniva Nyvoll Olsen
Siri Lorentzen
Sommerpraktikant hos Vår Energi Siri Lorentzen
Krisélia Pedersen
Sommerpraktikant hos Vår Energi Krisélia Pedersen
Sommerpraktikanter Vår Energi 2022
Marte Henriksen Suhr, Sunniva Nyvoll Olsen, Krisélia Pedersen og Siri Lorentzen.