Marie (26) holder styr på gutta

Industrimekanikeren er leder for elleve personer hos Aibel på Melkøya i Hammerfest.

Ung i nord

– Jeg ønsker å gå videre på skole og utdanne meg innenfor ledelse. Ansvaret jeg har passer meg ypperlig, sier Marie Gjertsen til iFinnmark.

Den ambisiøse industrimekanikeren tok utfordringen på strak arm, selv om ledererfaring var noe hun måtte skaffe seg i den nye jobben. Hun tok fagbrev som industrimekaniker i 2015, og hadde vært ansatt hos Aibeil i tre år da hun fikk denne spennende utfordringen.

Spennende prosjekter i hjembyen

26-åringen som gikk inn i bransjen med store forventninger om at olje og gass skulle skape gode og trygge arbeidsplasser, er veldig fornøyd med at hun kan bo og jobbe i hjembyen Hammerfest. 
Nå jobber hun som arbeidsleder for elleve personer innenfor mekaniske fag, og synes ikke hun kunne ha hatt en bedre jobb. 
– Jeg ser veldig positivt på framtiden. Vi har masse prosjekter og jeg synes det er flott å jobbe på Melkøya. Det er mange lokale fra Hammerfest som jobber her og man møter bestandig på kjentfolk, sier hun.

Rekruttering

I dag er 20% av de ansatte i Equinor ved Hammerfest LNG kvinner. Av de rundt 350 Equinor-ansatte på Melkøya er cirka 300 bosatt i Hammerfest. 
Det pågår et kontinuerlig rekrutteringsarbeid, og fabrikksjef Thor Johan Haave hos Hammerfest LNG sier til iFinnmark at det er stort behov for fagarbeidere innen automasjon, elektro, kjemi og prosess, samt mekanikere. Rekruttering via lærlingordningen er svært viktig, sier Haave.

Bildetekst: Fabrikksjef Thor Johan Haave sammen med f.v.Eila Christina Flaten (20) og Rikke Autora Kildal (21). Eila jobber som industrimekaniker, og Rikke startet som lærling i august i år. Begge stortrives i Hammerfest.