Disse nordnorske damene skal guide Kronprinsen

På ONS får Xplore North storfint besøkt av H.K.H Kronprins Haakon. Tre unge energistemmer fra Bodø, Mosjøen og Hammerfest vil vise Kronprinsen rundt på standen, og fortelle om hvilke muligheter som ligger i nord innen energisektoren.

H.K.H. Kronprins Haakon får lokalt vertskap på Xplore North. Foto: Jørgen Gomnæs Det kongelige hoff

Xplore North er den felles nordnorske standen på ONS hvor et stort antall selskaper fra hele landsdelen, sammen med de nordnorske fylkeskommunene, går sammen om å fremme nordnorsk energisektor.

De tre energistemmene er Signe Kilskar, rådgiver KPB Bodø, Lilliann Sørensen, prosjektleder i Kunnskapsparken Helgeland og daglig leder i Arven, og Kristiane Mauno Krystad, kommunikasjonsleder Arctic Energy Partners i Hammerfest. Når Kronprinsen kommer til Xplore North på åpningsdagen til ONS står de klare til å ta han imot, og vise han hva Nord-Norge har å by på av spennende prosjekter og muligheter. 

- Signe, Lilliann og Kristiane representerer fremtiden i nord inne energisektoren, både som petroleumsregion og som en region som går i spissen i energiomstillingen og det grønne skiftet. Vi er veldig fornøyde med at de representerer Nord-Norge under Kronprinsens besøk, sier prosjektleder for Xplore North Anders Tørud fra KPB.

Anders Tørud, KPB

Prosjektleder Xplore North Anders Tørud, KPB

I år er det fire år siden sist ONS ble arrangert, og det har skjedd en stor utvikling innen energisektoren siden den gang. Både ONS og Xplore North har under årets energimesse stort fokus på utviklingen innenfor produksjon og bruk av fornybar energi som produksjon av hydrogen og ammoniakk. De tre energistemmene jobber på ulikt hvis opp mot bransjen i nord.

Signe Kilskar, KPB

Signe Kilskar, KPB

- Som analytiker i KPB følger jeg utviklingen i energisektoren tett. Vi har over mange år fulgt utviklingen i petroleumssektoren i Nord-Norge, som har utviklet seg til å bli en viktig leverandør av gass til Europa. Samtidig ser vi at den fornybare kraftproduksjonen gir store industrielle muligheter som vil bidra til ytterlige energiomstilling i samfunnet, forteller Signe Kilskar, KPB.

Kilskar har en master i "Finansiering og investering" fra Nord universitet.

Lillian Sørensen, KPH og Arven

Lilliann Sørensen, prosjektleder i Kunnskapsparken Helgeland og daglig leder i Arven

Lilliann Sørensen er fra Mosjøen og har studert "Teknologiledelse" ved Nord universitet. Hun har tidligere erfaring fra Helgeland kraft og som UNG-representant i Negotia.  I dag jobber hun for etableringen av kunnskapssenteret Arven.

- Arven skal bli et kunnskaps- og opplevelsessenter for fornybar energi, forteller Sørensen. Jeg ser frem til å fortelle Kronprinsen om våre planer for et nasjonalt senter, lokalisert i Nordland.

Kristiane Mauno Krystad, Arctic Energy Partners

Kristiane Mauno Krystad, Arctic Energy Partners

Fra det nordligste fylket kommer Kristiane Mauno Krystad fra Hammerfest. Hun har studert Statsvitenskap ved UiT-Norges arktiske universitet, og har jobbet flere år i Hammerfest kommune før hun startet i sin nåværende stilling.

- Arctic Energy Partners jobber for ringvirkninger fra energiprosjekter i hele Nord-Norge. Jeg gleder meg til å vise Kronprinsen den store bredden av energiindustri vi har i nord, både innen petroleum og fornybar energi, avslutter Krystad.

Xplore North

Xplore North er et felles nordnorsk prosjekt hvor de nordnorske fylkeskommunene går sammen med nordnorsk industri om å vise frem landsdelens energisektor på ONS. Xplore north har vært tilstede på ONS med stand fast siden 2006.

I år har standen 150 kvm strandareal, og nærmere 40 bedrifter og organisasjoner er representert. I tillegg til standen arrangerer Arctic Energy Partners og Nordnorsk Petroleumsråd Xplore North frokostmøte i Stavanger hvor blant annet Olje- og energiminister Terje Aasland skal holde innlegg.

ONS

Arrangeres 29. august - 1. september 2022. ONS er en av verdens største industrimesser innenfor energi. Den arrangeres i Stavanger annethvert år. I 2018 hadde ONS 68.000 besøkende fra 98 nasjoner. Messen har 1124 utstillere fra 37 land fordelt på 20.000 kvm utstillerareal og 9 utstillingshaller.

På grunn av koronapandemien ble messen avlyst i 2020, og det er det nå fire år siden ONS ble arrangert sist.

Kristiane M. Krystad
Anders Tørud, KPB
Anders Tørud, KPB
Signe Kilskar, KPB
Signe Kilskar, KPB
Lilliann Sørensen, KPH og Arven
Lilliann Sørensen, KPH og Arven
Jørgen Gomnæs/ Det kongelige hoff
Kronprinsen
H.K.H. Kronprins Haakon

Vi er klare for ONS