Even (29) fikk lederjobb på Polarbase

Blir første baseleder på Melkøya med tilhørighet i Hammerfest.

Ung i nord

- Veldig flott å ha denne muligheten på hjemstedet, sier den nytilsatte lederen for forsyningskjeden. Sammen med samboer Åste virkelig utnytter han virkelig mulighetene finnmarksnaturen gir. På hennes instagramkonto @aastevillmarksliv deles opplevelser gjennom alle årstider. 
-Naturen er en viktig grunn til at vi ønsker å bli boende i Finnmark, sier Even. 

Grip mulighetene!
Den nytilsatte baselederen for Equinor på Polarbase i Hammerfest har jobbet i selskapet siden han begynte som lærling, og tok fagbrev som industrimekaniker etter videregående skole. Men det skulle snart vise seg at han hadde interesse og talent for andre brikker i det store spillet som produksjon av olje og gass er. 
-Det finnes mange spennende utfordringer for den som er på utkikk og griper sjansene som dukker opp. Mulighetene ligger der, men du må selv søke dem. Noen vil nok se på dette som klatring på karrierestigen, men jeg har hele tiden hatt øynene åpne for nye utfordringer og nye muligheter, sier Even. 

Foto: Trond Ivar Lunga, iFinnmarkFra produksjon til forsyning
Det er en allsidig erfaring som danner fundamentet i Evens samlede kompetanse. Når han nå blir leder for forsyningskjeden, kommer det godt med at han kjenner flere elementer i produksjonskjeden fra innsiden.  
-Mye av det jeg har gjort har handlet om forsyningskjeden, denne gang blir det nye varer som skal leveres, og nye behov, men "tannhjulet" er det samme, sier Even, som på bildet viser fram lageret til Johan Castberg-feltet. 


Sikkerhet og logistikk
Interessen for logistikk startet da han fikk muligheten til å følge opp en revisjonsstans så langt tilbake som i 2013. Noen hadde sett at unggutten hadde evner i retning av logisktikk og systemer, og han takket gladelig ja da sjansen bød seg. Det skulle vise seg å bli retningsgivende for senere veivalg. 
-Jeg trivdes godt med å administrere, planlegge og bidra til at prosessen løp så smooth som mulig, sier Even, som hadde en bratt læringskurve der enkeltoperasjoner måtte sees i større perspektiv, og større prosesser løses mer langsiktig. Det ble etterhvert flere tilsvarende prosjektbaserte vedlikeholdsprosesser, blant annet et lærerikt opphold på Mongstad for å avlaste og hjelpe til. 
-Veldig nyttig å planlegge revisjonsstans på tvers av anlegg, sier han. Og flere skulle det bli. Nå står både logistikkkoordinator og operasjonelt ansvarlig for kran - og løft på cv'en.

Fremtid i bransjen
Informasjonssjef i Equinor for Midt-Norge, Sverre Kojedal, sier til iFinnmark at ambisjonen er at Equinor skal utvikle selskapet fra å være en olje- og gassprodusent til å bli et helhetlig energiselskap, og at dette innebærer å transformere norsk sokkel for å levere bærekraftig verdiskapning i flere tiår, noe den unge baselederen har stor tro på. Han ser for seg en fremtid innen energispekteret. Om ikke olje og gass, så tenker han at det på sikt kan handle om vindkraft og tidevannskraft.
- Å være med på denne prosessen blir utrolig spennende, og forsyning og basedrift vil vi alltid ha behov for, sier Even Enochsen.

 

iFinnmark