OMV selger Wistingandel til Lundin

Dermed eier Lundin Energy 35 prosent i Wisting-prosjektet i det sørlige Barentshavet.

Oljeselskap

Lundin kjøper seg opp fra sin lisensandel på 10 prosent i prosjektet, og blir dermed største partner ved siden av Equinor i det som blir den neste store utbyggingen i Barentshavet. Prislappen skal i følge Finansavisen være 320 millionar dollar. Reservene antas å være på 500 millioner fat. Transaksjonen har økonomisk effekt fra 1. januar 2021 og krever nødvendige myndighetsgodkjennelser.

Konsernsjef Nick Walker i Lundin Energy sier i en pressemelding at dette er et opportunistiske oppkjøp, og at det er helt på linje med selskapets langsiktige ambisjon.

- Wistingutbyggingen kommer til å drives med landstrøm, de økonomiske forutsetningene for prosjektet er robuste og kommer til å bidra vesentlig til å opprettholde vår langsiktige produksjonsprofil. Det gleder meg mye å høre at vi har styrket vår posisjon i Wisting, til en pris som jeg anser å være svært verdiskapende for virksomheten, sier Walker i en pressemelding.

OMV sier i sin pressemelidng at de i større grad vil fokusere på lavkarbon-prosjekter de neste årene, og mindre på utbyggingsprosjekter som vil kreve store investeringer. OMV ønsker å øke andelen gass framfor olje.