Ny leveranse klar etter skadefri produksjon

Equinor har overtatt bunnramme på 300 tonn som Aker Solutions i Sandnessjøen har bygd for Askeladd Vest.

Ringvirkninger

Kontrakten gikk ut på en bunnramme og to ventiltrær med tilhørende komponenter. Kontraktsverdien var ved oppstart estimert til 460 millioner kroner.

Uten skader eller fraværstimer

-For en industrikultur vi har i nord. Gang på gang leverer de i verdensklasse på tid, med rett kvalitet,  og det aller viktigste: Uten eneste skade eller fraværstime. Nå håper jeg sveisere, ingeniører og andre dyktige fagfolk tar en velfortjent sommerferie, sier en svært fornøyd Kjell Giæver, (bildet),direktør i Petro Arctic, idet både industrien på Helgeland og interesseorganisasjonen Petro Arctic senker tempoet for noen velfortjente uker med sommerpuls.

 

Sammenhengende siden 2018

Aker Solutions har siden Castbergoppstart i 2018 sammenhengende hatt oppdrag for Equinor. Oppdragene har gått ut på brønnrammer, flammebom og dekk. Lokasjonsleder for Equinor i Sandnessjøen, Fredrik Nordnes, stiller seg 100% bak uttalelsenm og kan ikke i sterke nok ordelag få roset både Aker Solutions og de mange lokale underleverandørene som igjen har levert med presisjon og HMS på topp. I samme åndedrag forteller Nordnes at Aker Solutions straks etter ferien går inn i et nytt Equinor-prosjekt.
-Det er svært sammenlignbart med Askeladd-prosjektet. Den viktigste forskjellen er at i denne omgangen vil en mye større del av produksjonen foregå i Sandnessjøen.

Den totale investeringen i forbindelse med Askeladd Vest som ligger i det sørlige Barentshavet, er i underkant av 3,2 milliarder NOK. Askeladd Vest skal opereres av Snøhvit-organisasjonen som er lokalisert i Hammerfest og Harstad. Havbunnsrammen på Askeladd Vest skal bobles til Askeladdfeltet gjennom en rørledning og en kontrollkabel. Avstanden fra subsea-feltet til produksjonsanlegget på Melkøya er 195 kilometer og den lengste som noen gang er bygget ut.

 

Site rep Equinor Fredrik Nordnes flankert av VO Jon Arne Bogfjelldal og Manager Projects
Aker Solutions, Kjetil Jacobsen

Site rep Equinor Fredrik Nordnes flankert av VO Jon Arne Bogfjelldal og Manager Projects Aker Solu