Fra Sandnessjøen til Castberg

Denne uka ble siste leveranse sendt av gårde for montering på Castberg-skipet på Stord.

Ringvirkninger

Nedre del av flammebommen

Aker Solutions i Sandnessjøen har de siste to årene levert produksjonsutstyr til havbunnen på Johan Castberg-feltet. Nå har bedriftene på Strendene også sendt flammetårn og et dekk til produksjonsskipet vel av gårde. 

Ingen fraværsskader
-Vi er strålende fornøyd også med denne siste leveransen, og i særdeleshet fornøyd med å kunne si at HMS-resultatene har vært intet mindre enn knallgode. Det har helt klart vært høyt fokus på sikkerhet fra begynnelse til slutt i dette prosjektet, og vi kan både med takknemlighet og glede fortelle om null fraværsskader i løpet av de tre årene prosjektet har vart, sier Fredrik Nordnes, siterep for Castberg i Sandnessjøen. 

Levert som planlagt
Når leveransen i tillegg er utført i henhold til plan, gjør det sitt til at Equinor ser fram til fremtidige prosjekter i Sandnessjøen.
-Aker Solutions i Sandnessjøen har opprettholdt kontinuitet i en krevende tid, og situasjonen er i sin helhet håndtert meget bra, sier Nordnes. 

Løfteskip
Det var ikke småtteri som denne uken dro avgårde i retning Stord
Flammebommen er nesten 90 meter lang, og leveres i to seksjoner, på henholdsvis 300 og 65 tonn. Et fremtidig moduldekk til Castbergskipet har en vekt på 180 tonn, og er 340 kvadratmeter stort. Alt ble løftet ombord på fraktefartøyet av løfteskipet Uglen, deretter ble alt sjøsikret og klargjort for avreise.
-Operasjonen foregikk i kontrollerte former, med utrolig flinke folk, sier Nordnes, som har lært å ta en slik lasteoperasjon med stor ro.
Nå gjenstår bare nøktern feiring i smittevernvennlig koronastil.

Eksempel til etterfølgelse
-Vi i Petro Arctic gratulerer Equinor, Aker Solutions, Helgeland overflateteknikk og Testpartner - og ikke minst alle øvrige lokale leverandører som over flere år har bidratt til leveranser i verdensklasse fra Sandnessjøen. Johan Castberg-prosjektet og det som er utført på Helgeland er et godt eksempel på ringvirkninger av oljeaktiviteten i nord. Det er imponerende og til etterfølgelse med null fraværsskader over flere år, sier direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver. 

 

Fredrik Nordnes
Flammebom til Castberg