Glenn (23) feirer jul på supplybåt

Det er nok verre for mamma enn for meg, sier Glenn Danielsen fra Sørfold i Nordland.

Unge i bransjen

Med god mat og julequiz blir det stemning ombord i Troms Sirius, det er Glenn sikker på. Han skryter både av kokken, maten og de han har rundt seg på en annerledes julaften. Totalt er det et mannskap på 14 ombord, og de som har mulighet til det, samles i messa til julefeiring. Der blir det servert både pinnekjøtt og ribbe etter alle kunstens regler. 
- De private gavene blir nok åpnet på lugaren, forteller han.

Det er ikke første gang Glenn feirer jul til sjøs. Allerede da han som 18-åring var lærling, ble det jul ombord, også den gangen på supplybåt. 
- Jeg ønsket meg inn i denne bransjen fra starten av. Her skjer det mye forskjelling, og jeg har fått opplevd både Barentshavet og Nordsjøen, sier den målbevisste ungdommen, som får utfordret både praktiske skills og digital kompetanse i arbeidshverdagen ombord. 

23-åringen tok først fagbrev som motormann, og etter fagskole har han nå sin kadettid ombord i supplybåten Troms Sirius. Når Glenn om kort tid har fått sitt offisersertifikat, håper han på offiserstilling i maskinen på skipet som akkurat nå ligger ved Ringhornet. Dekkslast og tanklast levert fra supplybåter sørger for at hjulene går rundt på plattformer og produksjonsbåter, om det er hverdag eller høytid.