Gratis, digitalt EPIM JQS-kurs

16. desember inviteres det til innføringskurs i EPIM JQS - operatørselskapenes eneste felles leverandørregister. Denne gangen får vi også en oppdatering fra Equinor og Aibel om arbeid som skal gjøres etter brannen ved Hammerfest LNG.

Arrangement

Felles kvalifikasjonsordning

- EPIM JQS er et leverandørregister og en kunnskapsbase som benyttes for å finne kvalifiserte leverandører. Norsk olje og gass administrerer ordningen på vegne av operatørselskapene, sier prosjektdirektør Nina Kivijervi Jonassen i Petro Arctic.


- På kurset har vi med Tove Elin Henriksen som er tjenesteansvarlig for EPIM, JQS og prosjektleder Andre Oaland. De vil gi oss utfyllende informasjon om ordningen, samt hvordan man blir en del av denne. 

Ønsker flere nordnorske bedrifter registret

Dette er tredje gang Petro Arctic og LU Havtek arrangerer kurs i EPIM JQS.
- Heldigvis ser vi at flere og flere aktører fra nordnorsk leverandørindustri tar del i ordningen. I dag er rundt 15-20 % av våre medlemsbedrifter registrert, sier Kivijervi Jonassen.
- Vi ønsker flere med, slik at vi bedre får synliggjort mangfoldet av varer og tjenester vi kan levere fra landsdelen, sier Jonassen. Hun påpeker samtidig at det å være registrert i EPIM JQS ikke gir noen garanti for leveranser, men det er et godt utgangspunkt for å bli vurdert.

Markedsmuligheter

Industrikoordinator for Finnmark i Equinor, Therese Bang-Larsen sier EPIM JQS er Equinors foretrukne system for å søke etter leverandører.
- I løpet av kurset vil vi også få en inngående oppdatering om hvordan vi som selskap benytter EPIM JQS når vi velger våre leverandører.

Hun sier videre at Equinor bestreber seg på stadig å øke lokalt innhold når kontrakter tildeles.
- Derfor er det viktig for oss at flest mulig av de som ønsker å levere til oss både er registrert, og har gjort en selvevaluering i EPIM JQS, sier Bang-Larsen.

Arbeidet etter brannen ved Hammerfest LNG er i full gang

Det er mye jobb som skal gjøres det neste året for å få anlegget i drift igjen etter brannen tidligere i høst. 
- Aibel er vår hovedkontraktør for vedlikehold og modifikasjoner ved Hammerfest LNG og vil være de som får ansvaret for store deler av arbeidet. Prosjektleder Esben Blix Wisborg fra Equinor vil sammen med leder for Aibel i Hammerfest, Jan Eirik Karslen gi oss en statusoppdatering hvor langt man er kommet i arbeidet, sier Bang-Larsen.

Kurset gjennomføres i samarbeid med LU-Havtek (Leverandørutvikling Havteknologi).

Detaljert program og link til påmelding finner du her.

Nina K. Jonassen og Therese Bang-Larsen, Equinor