Iver (18) har Norges lengste arbeidsvei

Det kan ikke være mange som topper Equinor-lærlingen i antall kilometer for å komme seg på jobb.

Rekruttering

Iver Henninen pendler nemlig fra Kirkenes til Troll C - plattformen for å lære seg elektrikerfaget. Først flyr han to timer fra Kirkenes til Oslo. Der bytter han fly, og Bergen er neste stopp. Der må det i tillegg en overnatting til, før han kommer seg på helikopteret som etter to timer lander på Troll C.
Men den lange pendlerruta skremmer ikke 18-åringen fra Kirkenes.  

Skryter av riggmiljøet

- På rigg er det mye som er nytt og annerledes, og det er gøy å få prøve seg på nye ting, forteller førsteårslærlingen. I siste periode handlet arbeidsoppgavene blant annet om overhaling og vedlikehold av nødgeneratorer.
Og når miljøet i tillegg er godt, kan det ikke bli bedre.
-Det var en overgang å jobbe 12-timers skrift, men dagene går fort. Jeg var også overrasket over alle fritidstilbudene, som kino, treningsrom og gymsal. Men det blir ikke så mye tid til fritidsaktiviteter, forteller Iver.

Aktiv fritid

Men det tar han igjen i friperiodene. Han holder nemlig på med oppussing av en hytte som han bor i på tunet hjemme, og når han nå fyller 18, blir det selvfølgelig skuter med mer power. I det hele tatt går han en spennende vinter i møte. Krabbefiske og isfiske står også på gjørelista. 

Iver forteller at han er oppvokst med mye praktisk arbeid. Han har gått i hælene på far sin fra han var en liten kar.
-Han er en altmuligmann, og jeg har fått lære meg snekring og litt av hvert, sier 18-åringen som allerede har hatt sommerjobb som snekker.

Nyttig spisskompetanse

-Men det var elektrofaget jeg kunne minst om, dermed falt valget på det da jeg begynte på videregående.
Uansett om det skulle bli fagbrev eller påbygging, så ønsket han et praktisk fundament før eventuell videre skolegang.

Som lærling på plattform ser han at han skaffer seg en spisskompetanse som vil bli nyttig i videre arbeidsliv. Etter sine to første perioder som lærling på Troll C vet Iver allerede hvor han vil søke fast jobb.
-Det må bli på sjøen, sier han, og avslører dermed at han stortrives med sitt nye pendlerliv.