Alternativt julebord

Vår medlemsbedrift Gagama Elektro i Hammerfest har funnet en noe utradisjonell løsning på årets julebord. Kanskje til inspirasjon for andre av våre medlemsbedrifter?

Medlemsbedrifter

Covid-19 har skapt store utfordringer for næringslivet med fall i omsetningen.

Også årets julebordsesong har blitt komplisert på grunn av smittefare, og flere bedrifter har valgt å avlyse eller utsette slike sosiale sammenkomster. Mange spisesteder, som vanligvis har sin høysesong på denne tiden av året kjenner nå på utryggheten for fremtiden. 

Lokalt initiativ

Gagama Elektro i Hammerfest har et sterkt ønske om å bidra til lokalt næringsliv og har kommet fram til en en noe utradisjonell, men gledelig løsning for årets julebord. Alle ansatte får et gavekort hvor de kan ta med seg en partner til førjulsmiddag på en av byens spisesteder.

Det betyr potensielt over 100 middagsserveringer for byens spisesteder i førjulstida bare fra oss, sier markeds- og HMSK-sjef, Inger Lise Svendsen i Gagama Elektro.

– Jeg håper at flere gjør noe tilsvarende og finner alternative måter til det tradisjonelle julebordet, sier Svendsen. Selv lot vi oss inspirere av en bedrift i Arendal og vi ønsket å gjøre noe tilsvarende lokalt i Hammerfest. Jeg tok en ringerunde i går, og alle serverinsstedene var kjempeglade for initiativet. Det er spesielt viktig å støtte opp om lokalt næringsliv i disse krevende tider, sier Svendsen. 

Fornøyde serveringssteder

Det er til sammen 12 lokale serveringssteder som har blitt med på gavekortordningen og noen av disse er avbildet sammen med representanter fra Gagama Elektro. Tilbakemeldingen fra bedriftseierne er helt klar - dette betyr utrulig mye for oss og er samtidig enklere å håndtere i forhold til smittevern. På denne måten unngår man å samles i store grupper, men har fortsatt anledning å ha en fin oppkjøring til jul.

Solveig Jaktevig Eriksen
Fornøyde eiere av spisesteder i Hammerfest
Gagama Elektro
Inger Lise Svendsen, Gagama Elektro