Klar for plattformlivet

Av 33 nordnorske Equinor-lærlinger skal 12 ha sin opplæring offshore. Benedikte Tindvik (19) fra Glomfjord og Madelaine Horn (19) fra Leknes gleder seg stort.

Rekruttering

Equinor har i år tatt inn 170 nye lærlinger, fordelt på 12 fagområder. Vi har tidligere fortalt at de i coronatiden måtte gå utradisjonelle veier under intervjurunden. Martin fra Fauske var en av dem som fikk plass etter skypeintervju

De 33 nordnorske lærlingene representerer 11 videregående skoler, og nylig var
offshoregjengen i Bergen for blant annet å ta sikkerhetskurs.

- Veldig spennende, synes glomfjordjenta Benedikte Tindvik. 19-åringen kommer fra Meløy videregående skole, og skal ut som industrimekanikerlærling på Oseberg. 
- En lærlingplass offshore stod veldig høyt på listen min, sier Benedikte, som synes kursukene i Bergen har vært både lærerike og utfordrende. 
- Helikoptervelt i simulator var ikke min favoritt, men vi fikk god støtte gjennom alle aktiviteter, sier hun, og nevner fallsikring der de måtte fire seg ned, som er artig sak. Nå gleder hun seg til å ta fatt på oppgavene som venter på sin nye arbeidsplass. 

Også Madeleine Horn fra Leknes er svært fornøyd med at hun kom gjennom nåleøyet, som en av tre søkere fra hjemskolen. 
- Det var læreren min som tipset meg om muligheten til å søke lærlingplass offshore, sier Madeleine, som nå blir elektrikerlærling. 
- Jeg tror offshorelivet passer for meg, sier Madelaine. Og på spørsmål om hvordan det har vært å være en av to jenter i guttegjengen, svarer hun kontant: 
- Ikke noe problem. Det er god stemning. Og jeg er glad i biler, så det er nok å snakke om!