Ny toppsjef i Equinor

Anders Opedal skal lede selskapet i en fase med betydelige endringer

Samarbeidspartnere

Eldar Sætre vil fratre etter seks år som konsernsjef og mer enn 40 år i selskapet.

- Fra vår side vil vi benytte anledningen til å takke Eldar Sætre for innsatsen, sier prosjektdirektør i Petro Arctic, Nina Kivijervi Jonassen. 
- Vi har hatt et godt og konstruktivt samarbeid med Equinor over mange år, og selv om vi ikke alltid har vært enige, har vi sett vilje til å prioritere ringvirkninger i nord.

I en pressemeldig sier styret at Anders Opedal er rett mann på rett plass når Equinor nå må ta sterkere grep for å bekjempe klimaendringene. 
- Styrets mandat til Anders er å akselerere Equinors utvikling som et bredt energiselskap, og å øke verdiskapingen for våre aksjonærer gjennom energitransisjonen, sier Jon Erik Reinhardsen, styreleder i Equinor.

- Vi gratulerer Equinor med valget av Anders Opedal som ny konsernsjef, sier Kivijervi Jonassen. 


- Opedal overtar sjefsrollen i en utfordrende tid, og vi ser fram til å videreføre det gode samarbeidet med å tilrettelegge for en fortsatt positiv petroleumsutvikling i nord. Vi tror også at Opedal vil lykkes i sin jobb med å utvikle Equinor til et bredt energiselskap. På vegne av leverandørindustrien og ledelsen i Petro Arctic ønsker vi lykke til med utvikling av et av Norges viktigste selskap, sier Kivijervi Jonassen. 

Anders Opedal, Equinor