North Agency tilpasset HMS-app til smittevern

Nå kan sjekklister for smittevern oppdateres på ansattes mobiltelefoner

Medlemsnytt

Da corona var et faktum, kastet North Agency seg rundt og gjorde viktige endringer på sin digitale plattform, North Safety. For Marius Storli (bildet), daglig leder i tromsøbedriften, ble det snart klart at smittevern ville bli en viktig problemstilling som følge av coronaviruset. Da den ene veilederen etter den andre stilte krav om gode rutiner for smittevern, var han ikke sen om å foreslå viktige tilpasninger på den digitale plattformen North Safety.

Enkeltmoduler tilgjengelig

─ Vår digitale plattform er utviklet for administrering av HMS og er modulbasert. Da vi skjønte at smittevern ville bli gjenstand for utvidet risikovurdering framover, klargjorde vi en lisens slik at det nå er mulig å kjøpe enkeltmoduler med sjekklister. Modulen kan opereres fra flere enheter samtidig, det vil i praksis si at om en restauranteier vil ha oversikt over hvilke bord som er rengjort til enhver tid, og av hvem, vil enhetene være konfigurert slik at modulen til enhver tid vil være oppdatert, forklarer Storli.

Administrerer HMS

I utgangspunktet handler North Safety om en digital plattform for administrering av HMS. Målgruppen er organisasjoner med personell ute i felten, det være seg fiskebåtredere,  havbruksselskaper,  eller havnesjefer. Plattformen var opprinnelig utviklet for fiskeri, men ble videreutviklet for større fleksibilitet i forhold til landbaserte virksomheter og industri generelt.

Risikovurdering og sjekklister


Innholdet administreres fra en webside, men brukerne har tilgang via telefon eller nettbrett. Her ligger risikovurderinger, prosedyrer og sjekklister tilgjengelig, og bedriftene har også mulighet til å bygge opp sine egne, skreddersydde systemer.

─ Mulighetene i HMS-app’en har vist seg å være svært nyttige ute i felten. Dersom du eksempelvis legger inn alle elementer i en arbeidsoperasjon, og havner på «rødt» i sikkerhetsvurderingen, er det enklere å få gehør for å stoppe en potensielt farlig operasjon. Stoppes ikke operasjonen, kan man registrere avvik umiddelbart, uten bruk av penn og papir, avslutter Marius Storli.

Ta en kikk på www.north-safety.no og lik dem på facebook. Der poster selskapet sikkerhetsrelaterte tips ukentlig.

Marius Storli, North Safety