Full produksjon hos Westcon Helgeland

75 mann i arbeid - men driftsdirektør Daniel Etmanski tror han må se langt etter sommerens familieferie hjemme i Polen

Leverandørindustrien


- Det vi med sikkerhet kan si akkurat nå, er at vi har full produksjon til ut i mai. 
Det er Daniel Etmaski (bildet) som sier dette. Han er driftsleder ved Westcon Helgeland, kan fortelle at ordrene fortsatt ser ut til å komme regelmessig. I disse dager kan bedriften glede seg over at de har 75 personer i full produksjon. Av disse er det ca 25 som vanligvis går i turnus, og pendler mellom Nesna og sine hjemland, enten Polen eller Romania. 
-I disse dager har de valgt å bli værende. 

Tilflytting berger produksjonen

Det store tema på arbeidsplassen er selvsagt Covid 19 - situasjonen, og mange planlegger nå å utsette ferien til høsten, i håp om å få besøke sine hjemland. Westcon Helgeland har mange fra Polen og Romania i jobb, de fleste har valgt å bosette seg på Nesna. Det tjener bedriften stort på akkurat nå.

- Vi har fire arbeidere som reiste hjem som vanlig etter at siste turnusperiode var over, og nå kommer de seg ikke tilbake. Det er ikke karantenereglene som er utfordringen, den hadde de gjerne tatt. Men grensene ut av Polen og Romania er stengt. Det går ikke fly, og det er ikke mulig å kjøre bil. En veldig vanskelig situasjon, sier Etmaski. Selv har han jobbet i Norge i 13 år, og vært driftsleder ved Westcon Helgeland siden 2011. Også kona er ansatt hos Westcon, og barna på 13 og 18 år har funnet seg godt til rette på Nesna. 

Fortsetter med egne prosjekter

Nå håper han produksjonen kan fortsette også utover våren og sommeren. 
- Vi har selv store byggeprosjekter på gang, sier han, og nevner en stor og en mindre tørrdokk som er under bygging. 
Dokkene skal ferdigstilles meg eget mannskap, noe som vil holde aktiviteten i gang også om ordretilgangen skulle bli vanskeliggjort i en periode.