Ordre fra Singapore gav jobb i hjembygda

Etter flere magre år har det løsnet for meløybedriften Semek. Nå kjører bedriften med to skift, og Kristian (23) er en av dem som er glad for det.

Ung i nord

Det er store leveranser til offshore som sørger for god bunnlinje og to skift i arbeid. På verkstedet i Neverdal utenfor tettstedet Ørnes i Meløy kommune, jobber 23-åringen Kristian Brattøy. De siste månedene har han hatt sitt arbeidssted på Semek.

Bildetekst: Hilde og Christian Selstad eier og driver familiebedriften Semek i Meløy kommune. Her har de besøk av direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver, som ved selvsyn ville se produktene som snart er på vei til Barentshavet. 

─ Jeg ble arbeidsledig på arbeidsmarkedet i høst når lærlingtiden som prosessoperatør var over hos et annet lokalt firma. Semek er en trivelig arbeidsplass, sier Kristian.
Vi treffer han i verkstedet der han legger siste hånd på verket på formstøpte og maskinerte installasjoner som skal til Johan Castberg i Barentshavet.
─ Jeg har deltatt både i støping og bearbeidelse i etterkant, og har lært mye om prosessene siden jeg kom hit, sier han.

Eier og grunder Christen Selstad driver familiebedriften sammen med kona Hilde, og kan nå høste av sin lange erfaring fra problemløsing for industrien.
─ Det er skreddersydde løsninger med polyuretan som er vår nisje, og det endelige produktets design og funksjon avhenger av hva kunden har bruk for, forklarer Selstad, og viser fram en mengde installasjoner som snart er på vei til Johan Castberg i Barentshavet. Med sin fleksibilitet er produktene velegnet til å redusere støt og støy, og brukes til å beskytte stålkonstruksjoner som står lagelig til for støt.
At aktiviteten i selskapet de siste månedene er flerdoblet, ser han på som en viktig faktor.  
─ Slike ringvirkninger skaper motivasjon, sier Selstad, som tidvis har stått på nærmest dag og natt for å få fart i maskinene igjen.

Kristian Brattøy, som ikke har mindre enn to fagbrev, både som prosessoperatør og sveiser, og mener han får benyttet deler av sin kompetanse i sin nye jobb.
─ Ikke minst er det mye nytt å lære, sier han.
At han fortsatt kan bo og jobbe i hjembygda si, ser han på som en stor bonus.

Bildetekst: Kristian Brattøy bearbeider formstøpte og maskinerte installasjoner som skal til Johan Castberg i Barentshavet.