Dette senteret er blitt en suksess

Mange spådde at dette bygget ville bli stående som selve symbolet på alt som kan gå galt når det gjelder ringvirkninger av oljeaktiviteten i nord. Så feil kan man ta.
 

Ringvirkninger

 2016 åpnet Equinor og AkerBP landets mest moderne subseasenter i Sandnessjøen. Det skulle betjene olje - og gassfeltene utenfor kysten av Nordland.

Det manglet ikke på dystre spådommer om et tomt bygg uten aktivitet. Nå, fire år senere, er alle dette glemt. Nå snakker vi om moderne undervannsutstyr i alle varianter, og ikke minst folk fra hele verden i arbeid. Subseasenteret i Sandnessjøen er blitt en suksess.

Leder for subseasenteret

De som besøker senteret, blir møtt av helgelandspatriot og leder for senteret, Fredrik Nordnes (Bildet t.v.). På Horvnesbasen har han sammen med Kjell Magne Tysnes ansvar for Equinor sin baseaktivitet i Norskehavet. Her følger de opp all logistikk, utstyr som skal vedlikeholdes, og ikke minst kontakt med leverandører fra fjern og nær.

En av Norges beste lokasjoner

På subseasenteret treffer vi også Gunnar Sivertsen,
(Bildet t.h.) supervisor hos Baker Hughes, et av verdens største teknologiselskap med over 67000 ansatte. Han skryter uhemmet av byen, det lokale næringslivet og subseasentert her nord.
─ Jeg har vært på alle subsealokasjoner i hele Norge, og senteret i Sandnessjøen er blant de beste lokasjonene, men nytt og moderne bygg og veldig god kapasitet, sier Sivertsen. Han er stolt av å være en del av leverandørmiljøet på Helgeland,  og skryter av samarbeidet med den lokale industrien. På kort varsel blir arbeidet utført til beste kvalitet, nå ser han fram til flere spennende arbeidsoppgaver med subseamiljøet i Sandnessjøen som utgangpunkt.

Aktivitet gir ringvirkninger

─ Vi jobber hver dag for at våre leverandører og samarbeidspartnere skal føle seg velkommen hit til Helgeland, og sammen med alle aktører her i Sandnessjøen skal vi fortsette å levere i verdensklasse, lover en stolt Equinor-leder Fredrik Nordnes fra kontoret sitt på Horvneset i Nordland

Nordnes bemerker til slutt at suksessen med den formidable aktiviteten i senteret skyldes stor aktivitet ute i havet siden oppstarten.
─ Aktivitet i havet er det som gir ringvirkninger på lang sikt, i alle ledd, avslutter Fredrik Nordnes.

Bildet under viser Gunnar Sivertsen (t.v.) og Fredrik Nordnes.