Borer hull i spesialrør for Castberg

Når hvert eneste produksjonsrør skal ha 1100 små hull, krever det både dyktige fagfolk og spesialmaskiner.

Ringvirkninger

Rørene er produsert i stål som er hardere enn vanlig, derfor dette krever spesialutstyr. I lokalene til Oss-nor i Hammerfest står spesialiserte maskiner som skal bearbeide nylig ankomne stålrør for Johan Castberg. 

Bildetekst: (f.v.) Jonas Netland Johannessen  er arbeidsleder, og John André Gustavsen Kongsbak er produksjonskoordinator. Begge har fått sin opplæring i bedriften. 

Leverer til Norskehavet og Barentshavet

Verkstedet i Hammerfest er det eneste i Norge med utstyr til å håndtere den omfattende jobben, og vi snakker om en svært tidkrevende prosess. Verkstedet ble tatt i bruk i 2014, og Oss-nor har rammeavtale med Equinor på rørgjenging med tilhørende tjenester for Norskehavet og Barentshavet, fra basene i Hammerfest, Sandnessjøen og Kristiansund. Frem til nå har de utført denne borejobben i Hammerfest både for Åsgard og Trestakk i Norskehavet, og Askeladden i Barentshavet, nå står Johan Castberg for tur.

Hydrokarboner i reservoir

Equinors industrikoordinator for Finnmark, Therese Bang Larsen, er strålende fornøyd med at leverandørklyngen i Hammerfest kan tilby slike spesialtjenester.
­- Bare til Trestakk ble det boret en halv million hull, og det sier litt om omfanget av den jobben som skal gjøres for at hydrokarbonene kan strømme inn fra reservoaret, sier Bang Larsen. Som operatørselskap er vi opptatt av å skape lokale ringvirkninger av vår aktivitet og vi er godt fornøyde med Oss-nor som leverandør. Vi synes også det er veldig bra at de satser på rekruttering og opplæring av lokale ungdommer

Viktig for leverandørindustrien

Også daglig leder ved Oss-Nor Hammerfest, Stein Arne Schnell, er svært godt fornøyd med at spesialiserte maskiner står klar til å bearbeide de nylig ankomne stålrørene.
- Johan Castberg-utbyggingen har stor betydning for leverandørindustrien, og vi ser fram til å kunne levere enda flere lokale tjenester, sier Schnell. 

Trenger mer kvalifisert arbeidskraft

Som daglig leder ved en industribedrift i Hammerfest har han følgende hovedutfordring: Å skaffe nok kvalifisert arbeidskraft.
- Hadde vi hatt flere folk, kunne vi påtatt oss flere oppdrag. Vi har et strålende samarbeid med Hammerfest videregående skole og Opplæringskontoret, og vi er svært stolt av at vi ble kåret til årets lærebedrift i Finnmark i 2019. Lærlinger er veldig viktig for vår rekruttering og dette er fortsatt et stort satsningsområde for oss, sier Stein Arne Schnell.

Bildetekst: Bildet t.h. viser daglig leder ved Oss-nor Hammerfest, Stein Arne Schell.