Tror på vekst i nordnorsk industri

Fra sitt ståsted ved Aker Solutions i Sandnessjøen tror lokasjonsleder Anbjørg Skjerve på spennende tider for industrien.

Tett på styret

Som lokasjonsleder har Anbjørg god oversikt over det som rører seg i petroleumsrelatert industri i vår langstrakte landsdel, og det nyter styret i Petro Arctic godt av. Anbjørg gikk nylig inn som vara, men siden stabliliteten i styret er stor, er det ikke ofte hun har vært innkalt så langt. 

Anbjørg er en av dem som gjerne bli intervjuet når det skjer noe spennende på Helgeland. For eksempel i denne artikkelen ,der hun uttalte følgende: «Vi er svært fornøyde med å vinne V&M arbeid for Equinor i Norskehavet. Det er også nytt at engineeringsavdelingen vår i Sandnessjøen skal jobbe for Equinor og Norne. Vi skal gjøre vårt beste for at Equinor blir fornøyde med disse to oppdragene og at det vil sikre mer arbeid til Sandnessjøen."

Slike dager har det vært noen av i jobben, og for Anbjørg som startet sin yrkeskarriere på Aker Verdal i 1982, er det er resultat av et sterkt engasjement for industrien. Hun byttet jobb internt i konsernet til Aker Stord i 1990, og var der til i 2013. Da gjorde nordtrønderen sandnessjøværing av seg. En bachelorgrad i økonomi og en mastergrad i ledelse kommer også godt med ettersom hun i dag er hun lokasjonsleder for Aker Solutions i Sandnessjøen, det vil si både ingeniørkontoret og fabrikasjonsverkstedet. Til sammen snakker vi om ca 80 personer.

Anbjørg er en av dem som kjenner på at bransjen er i press, og hun etterlyser en større tydelighet når det gjelder å kommunisere ut både muligheter og utfordringer.
- Jeg har stor tro på at industrien i Nord Norge vil vokse i årene fremover, både knyttet til olje og gass, men også andre bransjer som for eksempel havbruk og offshore vind. Vi bor i en  landsdel som er i sterk utvikling, og det er spennende å få lov til å ta del i det, avslutter Anbjørg Skjerve.