Hanne fører oldefars livsverk videre

For Hanne Blix (42) gir det jobben en ekstra dimensjon at hun er fjerde generasjon i bedriften.

 

Medlemsbedrifter

Hammerfest, en helt vanlig formiddag hos elektrobedriften H.Blix AS. Noen av de 20 ansatte er innom for å få de siste instrukser i forhold til bedriftens ressursplan, andre har dratt rett ut til Melkøya der de også treffer sine respektive prosjektledere. Bedriften har utviklet solid kompetanse innen et bredt felt, og har folk i arbeid innen elektroinstallasjon, automasjon, brannalarm- og nødlysanlegg, samt tele- og data. I tillegg til de fast ansatte har H. Blix As hele sju lærlinger innen elektro og automasjon.

­- Ja, vi er opptatt av kompetansebygging og rekruttering, sier daglig leder Hanne Blix. Hun satser tungt på familiebedriften.
­- Som ungdommer flest skulle jeg aldri flytte tilbake til Hammerfest, og jeg skulle i hvert fall ikke jobbe i familiebedriften, smiler hun.
­- Men nå er det stas at den har vært i familiens eie siden oppstart i 1934. Jeg husker oldemor fortelle om en stadig mangel på stikkontakter hjemme fordi oldefar alltid hadde bruk for dem til ett eller annet, forteller hun.

Bildetekst: Hanne sammen med to av bedriftens ansatte, Runar Andreassen

(i midten) og Kai Frode Olsen

Bedriften har opplevd oppgangstider før. I gjenoppbyggingstiden etter krigen forteller ordrebøkene om hele ett års ventetid for å få utført elektriske installasjoner.
I dag er det ikke nok å ha dyktige elektrikere på laget. Hanne er opptatt av å være i forkant innen digitalisering, noe hun har med seg fra studietiden på NTNU i Trondheim. Der var det kommunikasjonsteknologi som ble prioritert, men viktigst av alt: «Du lærer å lære», som hun uttrykker det.

I årene etterpå ble det Statoil (som nå heter Equinor), først i Stjørdal, senere på Melkøya.
­- Utrolig nyttig erfaring å ha med seg, mener Hanne, som i dag kan konstatere at store deler av omsetningen i bedriften er relatert til olje - og gassvirksomhet, enten direkte ved oppdrag på Melkøya, eller indirekte. Hun ser også spennende markeder som kan være aktuelle framover. Vi snakker om byggeautomasjon, riggmarkedet eller havbruk.

- Det er viktig at vi bygger videre på den kompetansen vi har. Jeg ønsker at mine folk skal ha stor grad av tverrfaglighet. Vi er ofte ute på komplekse anlegg, og må kunne en del av alt. Derfor er det et stort pluss at vi får tilgang til kompetanseheving når store aktører på Melkøya henter inn kursleverandører. Det er gull verdt, og en vinn – vinn situasjon for aktører som har sett verdien i å handle lokalt, sier Hanne Blix.

Bildetekst: Hanne er svært glad for at Randi Blix er aktiv i bedriften med sin kompetanse. Hun har i mange år drevet bedriften sammen med Hannes far, Dag Blix. 

 

Hanne Blix