Milepæl i Castberg-prosjektet

De tre første bunnrammene klare i Sandnessjøen.

ringvirkninger

 De lastes ut på selveste 17. mai, og fraktes til Hammerfest med båt. Etter planen går båten ut tidlig 18. mai, sier en meget fornøyd Site manager for Johan Castberg - prosjektet, Fredrik Nordnes. (Bildet) 

Dette er de første templatene som produseres for Castberg i Sandnessjøen. TIlsvarende har vært produsert i Polen og i Egersund. 
- Produksjonen har vært vellykket både i forhold til tid, kost og kvalitet, sier Nordnes. 

Produksjonen av de tre neste bunnrammene til det Equinor-opererte Johan Castberg-feltet er allerede i gang hos Aker Solutions, disse er planlagt ferdigstilt i månedsskiftet august / september. 

Fredrik Nordnes kan fortelle om stor aktivitet i hallene hos Aker Solutions på Strendene. Til sommeren starter produksjon av en flammebom, og første kutt i stålet til to satelitter er allerede gjort. Disse skal bygges fra A til Å i Sandnessjøen. 
- Totalt sysselsetter dette rundt 100 mann, forteller Nordnes. 

Aasta Hansteen bidro til etablering av Aker Solutions i Sandnessjøen, Snefrid Nord bidro til ytterligere aktivitet i anlegget på Strendene og nå fyller arbeid for Johan Castberg hallene på Strendene.

Dersom du vil vite mer om Equinor sine aktiviteter framover, kan du melde deg og din bedrift på Supplier Day i Sandnessjøen 4. juni. Påmeldingsskjema finner du HER

Kjell Giæver, direktør i Petro Arctic, gleder seg over denne viktige milepælen. 
- Dette er nok et eksempel på at aktiviteten i og utenfor Nord-Norge er svært betydningsfull i forhold til samfunnsbyggende ringvirkninger. At petroleumsaktiviteten i havet utenfor landsdelen vår er fundamentet for viktige industriarbeidsplasser, er utenfor enhver tvil, sier Giæver, og merker seg spesielt vurderingskriteriene tid, kost og kvalitet. 
- Nok et eksempel på at vi kan i nord, sier Kjell Giæver. 

Bunnrammer