Wintershall Dea - fusjon fullført

Nye Wintershall Dea er Europas ledende uavhengige olje- og gassprodusent

Oljeselskap

- Petro Arctic gratulerer og ønsker Wintershall Dea lykke til med fusjonen. Det nye selskapet får en meget viktig posisjon i nord, både i Norskehavet og Barentshavet. Vi i Petro Arctic gleder oss til å fortsette vårt gode samarbeid med det nye selskapet og industrien i nord er klare til å bidra med konkurransedyktige leveranser til det nye selskapet, sier direktør i Petro Arctic Kjell Giæver.

Etter fusjonen mellom Wintershall Holding GmbH (Wintershall) og DEA Deutsche Erdoel AG, er Wintershall DEA nå det ledende, uavhengige olje- og gasselskapet i Europa.

Alv Bjørn Solheim (bildet) er tilsatt som ny leder for produksjonsvirksomet i Winterhall Norge, og uttaler på egne nettsider at det var selskapets verdier som overtalte han til å begynne
- Det er et veldig bra selskap som utvikler imponerende teknologi. Men noe som er uunngåelig når et selskap vokser til en slik størrelse, er et økende byråkrati. Da jeg var vurderte Wintershall var det biten om entreprenørskap som virkelig fristet meg, sier Solheim til wintershall.no

Etter at fusjonen mellom Wintershall Norge og DEA Norge er fullført vil Wintershall Dea Norge være den femte største aktøren målt i total nettoproduksjon. Med hovedkontor i Stavanger og kontor i Bergen, har Wintershall Dea en tydelig vekststrategi i Norge og er klar til å styrke sin posisjon på sokkelen.

I dag har Wintershall Norge og DEA Norge i følge petro.no mer enn 100 lisenser tilsammen i Norge. I forrige tildelingsrunde (TFO) i 2018 fikk de to selskapene totalt 15 nye utvinningstillatelser – fem av dem som operatør. Det fremtidige selskapet Wintershall Dea Norge er operatør for tre produserende felt (Brage, Vega og Maria) og er også operatør for feltene Nova og Dvalin som er i utbyggingsfasen.

Wintershall Dea / L. Schøpfer
Oljeselskap