Equinor sin aktivitet på Norne skaper ringvirkninger

48 tonn tunge verktøy klargjort i Sandnessjøen før frakt til riggen Transocean Encourage i Stifjorden

Ringvirkninger

48 tonn tunge verktøy (bildet) fraktes til riggen Transocean Encourage som ligger i Stifjorden, ikke langt fra Sandnessjøen. 

Første gang i Nord-Norge
─ Dette har vi aldri gjort i Nord Norge før. Nå skal komplisert og tungt subseaverktøy som er blitt klargjort her på basen i Sandnessjøen, lastes om bord i riggen Transocean Encourage som ligger i Stifjorden.  Denne jobben marker en viktig milepæl for ringvirkninger i nord, sier en stolt og patriotisk Equinor-sjef, Fredrik Nordnes (Bildet). 

Flere ukers jobb 
Utstyret kommer fra Equinor sin base utenfor Bergen, og har blitt klargjort over flere uker på subseabasen i Sandnessjøen. Her har flere ansatte i Aker Solutions vært i sving dag og natt for testing og klargjøring, før de over 48 tonn tunge verktøyene skal brukes på 400 meters havdyp i nærheten av Nornefelte.

Nytt riggbesøk
Det er ikke lenge siden forrige riggbesøk i Nordland, da var Transocean innom Westcon på Helgeland for klargjøring, nå er en ny rigg på besøk på Helgeland.
─ Å gjøre dette i Sandnessjøen har vært en stor suksess for denne operasjon, her har det blitt levert både på tid og kvalitet, og med de beste HMS resultater, sier Christian Kongshem, prosjektleder i Equinor.

- Årsaken til at det er fordelaktig at lastingen foregår i smult farvann, er at slike løft ikke kan foretas ved større bølgehøyde enn to meter. Til dette er utstyret for sensitivt, forklarer Fredrik Nordnes. 
Båtturen fra Sandnessjøen ut til riggen i Stifjorden tok en knapp time.
- På et senere tidspunkt skal vi sende ut et tredvetalls mindre komponenter, eller basketer, men dette utstyrer krever ikke samme forsiktighet. De vil derfor bli lastet i åpent vann ute på feltet, sier Nordnes.
 

 Komplett servicepunkt

-En slik aktivitet er et synlig resultat av godt arbeid av mange over lang tid. Nå kan vi tilby et komplett servicepunkt her på Helgeland for oljeaktivitet utenfor kysten vår. Her har vi dyktige lokale leverandører, og den gode infrastrukturen som er bygget opp her på Helgelandsbasen, gjør at vi ser lyst på fremtiden sier optimistisk lokal subseasjef i Equinor, Fredrik Nordnes.

 

Transocean Encourage