Gefion Nordic Norway AS med internasjonal kontrakt

Dermed vil et norskbasert firma med lokalkontor i Alta bidra med spisskompetanse i Aker Energy AS

Ringvirkninger

- Vi gleder oss hver gang en av våre medlemsbedrifter inngår gode avtaler. Dette er nok et eksempel på at norsk spisskompetanse i oljenæringen er i absolutt verdensklasse, sier direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver, etter at Gefion Nordic Norway AS nylig offentliggjorde at  de har inngått kontrakt for innleie av personell til Aker Energy AS.

Nordisk tilleggskompetanse
- Vi ser frem til å levere våre tjenester til Aker Energy AS, og bidra til effektiv og sikker drift, sier CEO Kurt Jahns for Gefion Nordic Norway. ( Bildet) 
- Norsk spisskompetanse holde høy standard, sier Jahns, og legger til: 
Vi er ikke bare gode på enkeltoperasjoner. Norsk - og skandinavisk  - mannskap blir lagt merke til i utlandet fordi vi kan dette med å jobbe i team. Vi har det i oss helt fra barneskolen, der vi blir opplært til å jobbe sammen. Dette tar vi med oss inn i høykompetanseyrker, det er en innstilling vi bærer med oss. Vi deler input, vi jobber sammen, og dette er tilleggskompetanse som blir høyt skattet i utlandet, sier Jahns. 

I første omgang vil aktiviteten foregå i Ghana, og kontrakten inkluderer mulighet for levering av Gefion Nordic Norways tjenester innen Senior Offshore personell, intern bore- optimaliseringsstøtte, Well Controll og HPHT survey, samt kurs. I tillegg kommer rigginntak, commissioning, survey og FAT av borerigger og utstyr, samt HSEQ tjenester og support.

Vender blikket nordover
Selskapets HSEQ Manager, Stian Hætta Fjellheim (bildet)  har kontor i Alta. Han legger ikke skjul på at selskapet har som målsetting å komme på banen overfor operatørselskapene i nord. 
- Vi har svært dyktige og erfarne kolleger. Vi ønsker helt klart å posisjonere oss og være med på å bidra til den spennende og gode utviklingen i Nord-Norge, og har allerede spennende samtaler på gang. All erfaring vi høster i inn - og utland er med og styrker oss i forhold til nye oppdrag, sier Hætta Fjellheim.