Equinor-satsing skaper nye arbeidsplasser

Hammerfest Industriservice utvider som et resultat av Johan Castberg - utbyggingen

Ringvirkninger

Equinors utbygginger i Nord - Norge har gitt enda en kontrakt til den lokale industribedriften Hammerfest Industriservice. Nå har Aker Solutions tildelt ytterligere en kontrakt. I tillegg sveising av brønnhoder til det kommende Johan Castberg-feltet i Barentshavet, skal HIS også levere en rekke med protection caps.

Flere ansatte i Hammerfest
– Med disse kontraktene til Aker Solutions og gigantjobben vi har for Ocean Installer har vi sikret oss en god ordrereserve og vi har begynt å ansette igjen. Vi har allerede ansatt ingeniører som skal bistå med å følge opp disse komplekse, nye kontraktene, og vi vil også trenge flere kvalifiserte fagarbeider, sier en forøyd daglig leder i Hammerfest Industriservice Bengt Holmgren ( bildet ).

Som følge av kontraktene med Ocean Installer og Aker Solutions skal Hammerfest Industriservice nå utvide til et nytt verksted som ligger på Polarbase utenfor Hammerfest sentrum. I samarbeid med Innovasjon Norge går bedriften igjennom en omstilling fra manuelt arbeid til mer robotisering av sveiseprosessene.

Flyttelasset har allerede startet, og Holmgren forteller at de vurderer om de skal beholde det eksisterende verkstedet på Fuglenes for arbeidet de gjør for fiskeri- og havbruksnæringen.

Sveiseroboter
I det nye verkstedet på Polarbase blir det topp moderne utstyr med nye sveiseroboter. Hammerfest Industriservice har lange tradisjoner som skipsverksted. Det ble startet opp i 1947 med service og reparasjon av fiskebåter. Nå har bedriften fått flere ben å stå og er i dag en ledende industriaktør i Barentsregionen.

- Gjennom godt samarbeid med våre partnere, profesjonalitet og lojalitet skal vi stå fram som en enhetlig og sterk aktør, et godt eksempel på samarbeid i nord er IMTAS på Helgeland som gjør viktig maskinering for oss på utstyret som skal stå på havbunnen i Barentshavet, sier en offensiv leder av Hammerfest Industriservice, Bengt Holmgren.

Betydelig verdiskaping
- Johan Castberg-utbyggingen gir betydelige muligheter for verdiskaping, vekst og arbeidsplasser i hele Norge. Vi i Equinor er fornøyd med at leverandørindustri i Nord- Norge vinner kontrakter og fremstår konkurransedyktig både på pris og kvalitet, dette bidrar til ringvirkninger i Nord Norge sier Marit Lind i Equinor, leder for anskaffelser Johan Castberg (bildet).

Gleder oss til å bidra i nord

Johan Castberg-feltet vil bestå av ca 30 offshore brønner, og er den største subsea utbyggingene i industrien nå.
- Fabrikasjon av utstyr og selve installasjonsfasen på havbunnen vil gi betydelig ringvirkninger og sysselsetting til industrien i hele Nord-Norge. Som leverandørnettverk til Equinor gleder vi oss til fortsettelsen, sier en optimistisk leder i Petro Arctic Kjell Giæver

 

 

 

Nye arbeidsplasser