Equinor-kontrakt til Visual360 AS

Brønnøysundfirmaet skal levere 3D-scanning og virtuell planlegging av bygninger og fasiliteter.

Ringvirkninger

 – Petro Arctic og Olje- og Gassklynge Helgeland (OGH) gratulerer vår medlemsbedrift, Visual360, med kontrakten. Det er svært gledelig at en innovativ nordnorsk leverandør som Visual360 lykkes med nye og konkurransedyktige tjenester i markedet, sier Andreas Inselseth i Petro Arctic og OGH. 

Rammeavtale
Brønnøysund-selskapet Visual360 AS har inngått rammeavtale med Equinor ASA innenfor bruk av innovativ 3D-scanning og en digital samhandlingsplattform for virtuell planlegging av bygninger/fasiliteter. Rammeavtalen har en varighet på 3 år, med mulighet for forlengelse i 2+2 år.

Etter flere år med målrettet innovasjonsarbeid og vellykkede pilotprosjekter, og lanserte Visual360 sine nye produkter høsten 2018. Foruten Equinor har selskapet kunder som Torghatten, NTNU, SAP, Boligpartner og HENT.

Selskapets co-gründer, Trond Eide, har over 16 års erfaring fra multimedia-bransjen og har blant annet utført oppdrag mot en rekke utbyggingsprosjekter på norsk sokkel.

Plantegninger i 3D
– I korte trekk leverer vi en løsning for kostnadseffektiv 3D-scanning av bygninger og arealer, samt en løsning for å prosessere "flate" plantegninger om til nettbaserte, virtuelle plantegninger i 3D. Teknologiene henger sammen og er forberedt for utvidet virkelighet eller Virtual Reality, noe som gjør dem godt egnet for digital samhandling. Vi er takknemlig og ydmyk overfor tilliten vi har fått hos Equinor. Ikke minst er vi stolt av at vi som nordnorsk selskap kan tilby innovative løsninger som passer inn i Equinors satsing på ny teknologi, sier co-gründer og styreleder Trond Eide i Visual360 AS.

Trond Eide