Stor kontrakt til Hammerfest

Hammerfest Industriservice signerte nylig selskapets største kontrakt noensinne.

Ringvirkninger

Nylig signerte Bengt Holmgren fra HIS og Bjørn Koi i Ocean Installer kontrakt om produksjon av Subsea Spooler til Askeladd og Johan Castberg. Kontrakten innebærer fabrikasjon av 23 spooler og arbeidsomfanget vil involvere omtrent 15 ansatte og personell hos underleverandører.

- Petro Arctic gratulerer vår medlemsbedrift, HIS, med storkontrakten. At vi nå får fabrikkering av subsea-utstyr i Hammerfest er en stor milepæl for leverandørindustrien i vårt nordligste fylke, sier prosjektdirektør Nina Kivijervi Jonassen i Petro Arctic.
Hun sier videre at HIS har arbeidet hardt og lenge for å vinne fram i konkurransen. 
- Vi gleder oss stort sammen med dem når de nå har lykkes. Dette er en viktig kontrakt for å bygge kompetanse innenfor dette området i Finnmark. Vi ønsker Bengt Holmgren og hans team lykke til med oppdraget, sier Kivijervi Jonassen.

ontraktsverdien er den største i selskapets historie, og tilsvarer 11 årsverk, sier Bengt Holmgren, daglig leder i Hammerfest Industriservice (HIS).
- Vi er utrulig stolte og ydmyke over å få en slik tillit av Ocean Installer. Verdien av kontrakten er naturligvis viktig, men det er nesten like viktig at regionen nå kan vise at de evner å fabrikkere komplekst subsea-utstyr i Finnmark, sier en meget fornøyd daglig leder i HIS.

Tøff konkurranse

Også Bjørn Koi, Projects & Operations Manager i Ocean Installer er fornøyd med at lokal leverandørindustri vant kontrakten. Dette er en gledens dag også for Ocean Installer, vi er helt avhengig av dyktig leverandørindustri i nærhet til vår aktivitet for å lykkes, sier Koi. HIS har vunnet en kontrakt i knallhard konkurranse, påpeker han.

- Vi planlegger rundt 70 fartøysanløp i regionen, og flere oppdrag vil komme, sier Koi.

Kontraktsignering

Marit Lind, Equinor, Bengt Holmgren, HIS, Bjørn Koi, Ocean Installer og Nina Kivjervi Jonassen i Petro Arctic er alle veldig fornøyde med dagens kontraktsignering.

Fokus på lokale leveranser

Equinor som operatør for feltene Askeladd og Johan Castberg er også veldig fornøyd med kontraktstildelingen.

Vi ble veldig glade når Ocean Installer ringte og fortalte at de hadde valgt HIS som underleverandør for produksjon av subsea-utstyr, sier Marit Lind, leder for anskaffelser Johan Castberg. Vi i Equinor har høyt fokus på lokale ringvirkninger i våre prosjekter, og det er derfor ekstra gledelig når våre hovedleverandører inngår viktige kontrakter med lokal industri, sier Lind

Nye moderne lokaler klare på nyåret

Selskapets eiere har besluttet å investere i nytt produksjonslokale og utstyr på Polarbase som vil styrke HIS sin produksjonsevne. Lokalene vil være ferdig januar 2019. Vi vil ha produksjonslokaler i tilknytning til kai på Polarbase som er bygd for å bygge og levere spools og lignende utstyr, sier Holmgren.

tillegg til nytt produksjonslokale og utstyr har HIS også fokusert på effektivisering og optimalisering.

Byggingen av spoolene starter allerede i 3 kvartal 2019 med siste levering 1. kvartal 2021.

Kontraktsignering
Bengt Holmgren, HIS og Bjørn Koi, Ocean Installer