Hjem for å ta stålkontroll

Spennende jobbtilbud lokket logistikkingeniør Martin Kålvik Jenssen (29) tilbake til Sandnessjøen.
– En sjanse for god til å si nei!

Ung i nord

Å måle Martin Kålvik Jenssens framtidige arbeidsoppgaver i tonn, skal vi ikke gi oss ut på. Men at det allerede nå dreier seg om hundrevis av tonn stål, aluminium eller titan som den nytilsatte logistikk-koordinatoren skal holde styr på, det er helt sikkert. For uinvidde forklarer han viktigheten og utfordringene i sin jobb på denne måten:
− Hver eneste stålbjelke har sin egen identitet. I det øyeblikket materialet og identiteten skille lag, er det verdiløst.
Så enkelt – og så vanskelig.

Ved Aker Solution i Sandnessjøen er aktiviteten stor om dagen. Siden aktivitetsnivået i Sandnessjøen var på sitt laveste, er antall ansatte tidoblet. Rundt 45 personer er i arbeid. Store leveranser til oljeplattformene Aasta Hansteen og Johan Castberg krever både mannskap og stål. Et 80 meter høyt flammetårn illustrerer omfanget av noen av oppgavene.
− Det blir mye materiale å holde styr på, og vi må ha et system som er enkelt for mange brukere, sier Martin.  

Etter endt ingeniørutdanning var Martin et par år innom transportbransjen for å optimalisere mannskap og ressursbruk. Men det var som driftsassistent i Norsk Stål han virkelig fikk bygge den kompetansen som er vesentlig for jobben ved Aker Solution.
− Her fikk jeg god kunnskap om stålets kvaliteter og egenskaper, og de strenge krav til kontroll, sertifikat og identitet som følger hver enkelt stålbjelke.
Han hadde begynt å se seg om etter nye utfordringer, da jobben i Sandnessjøen ble utlyst.
− Stillingen var bare perfekt for meg etter to år med erfaringsbygging innen stål.
At også nettverk med familie og venner også lokket hjemover, legger han ikke skjul på. Og selvsagt naturen. Fjell og skjærgård, det var det lite av i Trondheim.

Nå er Martin nå i gang med å bygge opp et system som skal ivareta alle krav til dokumentasjon. Og han stortrives på sin nye arbeidsplass.
− Vi har mange kompetente folk. Flere har vært med gjennom 3-4 eierskifter, de er nå arbeidsledere som virkelig vet hva de holder på med. Det er artig å se hvordan de styrer gjennom den framgangen vi opplever nå, sier han.

I disse dager jobbes det med å frigjøre et større uteareal til store, plasskrevende konstruksjoner. Det betyr omlagring av en god del tonn stål. Det samme skjer innendørs. Noe Martin finner både utfordrende og spennende.
− Systematisering av lagerområdet, med et datasystem som forenkler prosessene og sikrer sporbarhet, det blir mine oppgaver framover. Det ligger mye økonomi i å ha kontroll på dette, sier den nytilsatte logistikk-koordinatoren.

 

 

 

Aker Solutions Sandnessjøen
Fant drømmejobben
Ung mann foran bygning