Westcon Helgeland leverte

─ Vi er godt fornøyd med oppholdet hos Westcon Helgeland. Verftets fasiliteter passet godt for størrelsen på prosjektet vårt.

Medlemsbedrifter

Det er boreoperasjonsleder Svein Harald Gabrielsen som sier dette etter at Songa Enabler har forlatt Nesna, og nå er kommet fram til Trestakkfeltet på Haltenbanken der den skal operere i vinter.
─ Plassering var god i forhold til at riggen nå skulle flyttes fra Barentshavet til Haltenbanken. Kaianlegget til Westcon var i likhet med basen i Sandnessjøen, forenklende faktorer i forhold til transport av utstyr og varer til og fra riggen, sier Gabrielsen.

Foto: Leif SteinholtDet er mange fordeler med å ta riggen innaskjærs for mobilisering og testing av  utstyr. Songa Enabler er den mest teknisk avanserte boreriggen i Equinor, og oppgradering og testing av rørhåndteringssystemet var en av hovedoppgavene under oppholdet på Nesna.
─ Vi hadde behov for å ligge med riggen på vann med minimumsdybde 300 m, samtidig som vi ønsket å være nær kai og verft. På Nesna ble begge disse behovene tilfredsstilt på en god måte.

At riggen skulle bli liggende i «skygge» uten dekning for mobiltelefoni, hadde de imidlertid ikke forutsett.
─ Men Westcon ser nok på fremtidige løsninger for dette, avslutter Svein Harald Gabrielsen.

Leif Steinholt
Svein Harald Gabrielsen
mann med hjelm på plattform

Valgte Westcon Helgeland