Fant drømmejobben i Harstad

Petroleumsingeniør Guro Rue Johnsen (26) opplevde at sjanser og tillit kom raskt da hun flyttet nordover.

Ung i nord

Fant drømmejobben i Harstad

Da Guro Rue Johnsen var ferdig med sin en BSc i petroleumsteknologi i Stavanger i 2015, var hun ikke i tvil: Det var nordover hun ville.
─ Jeg er veldig glad i å klatre og stå på ski, og i området rundt Harstad fant jeg de perfekte omgivelser for å drive med det jeg liker aller best på fritiden, sier Guro, som er oppvokst på Østlandet.

Guro Rue Johnsen Hun startet på sin master i Industriell Teknologi i Narvik, og var innovasjonsstudent (intern) med 20% stilling ved Manoda i Harstad. Her skulle hun vurdere hvor vidt spillvarmen fra anode-produksjonen kunne benyttes som en ressurs. I tillegg skrev hun masteroppgave for Harstad Mekaniske Verksted (Hamek), som i tillegg til Harstad og Lenvik kommune, var en av bedriftene i nettverket hun representerte da vi traff henne under oljemessen i Stavanger.
─ Det har vært en bratt læringskurve, sier Guro. Som nyutdannet dro hun sørover og prøvde seg på innlandslivet i Lillehammer området.

─ Jeg prøvde til og med å like og gå på langrennsski, ler Guro.
Tiden i Harstad hadde satt sine spor. Guro hadde fått god kjennskap til næringslivet.
─ Det skjer mye spennende i nord, og jeg opplever at du får anledning til å påvirke lokalsamfunnet på en helt annen måte enn i større kommuner sørpå. Jeg opplever raushet, og at sjanser og tillit kommer raskt, sier Guro.
Så da de trengte folk i KUPA, var hun ikke sen om å søke.

 I dag jobber hun i KUPA som rådgiver.
 ─ Med interesse for næringslivet, er det veldig spennende å få være med og jobbe for utvikling av vekstkraftige bedrifter for et nasjonalt og internasjonalt marked. I KUPA fokuserer vi på utvikling av leverandører til flere næringer. Både petroleum og oljevern, fornybar energi og sjømat og maritime næringer står sterkt hos oss. Våre prosjekter er forankret hos bedrifter, gründere og offentlige utviklingsaktører, sier Rue Johnsen. Hvis hun skal framholde en spesiell bedrift i regionen, må det bli Scale Protection AS.
─ Der er KUPA en av eierne, og vi har samarbeidet nært med gründer gjennom  utviklingen av bedriften, fra forretningside til dagens kompetansebedrift som leverer tjenester og utvikler produkter innenfor overvåking og forebygging av saltavleieringer i produksjonsbrønner

Nå går den sporty KUPA-rådgiveren mot enda en skisesong i nord. 
─ Det blir helt topp, sier Guro Rue Johnsen.

Guro Rue Johnsen