Havbunnsrammer fra Helgeland til Hammerfest

Fredrik Nordnes i Equinor vinker stolt farvel til gigantiske havbunnsrammer på vei til selskapets nye oljefelt i Barentshavet.

Ringvirkninger

Amund  og Fredrik NordnesHavbrunnsrammene skal etterhvert videre til Johan Castberg, Equinors nyeste oljefelt i Barentshavet.

Industrileveranse i verdensklasse


- Jeg er både stolt og vemodig på samme tid. Dette har vært et fantastisk prosjekt å jobbe med. Vår leverandører Aker Solutions og ikke minst deres lokale underleverandører som Helgeland Overflateteknikk og Testpartner, har levert i verdensklasse. Vi har sammen vist at industrien på Helgeland kan levere både på tid, kvalitet, og ikke minst på helse, miljø og sikkerhet. Null skader eller ulykker, sier Fredrik Nordnes fra Equinor.

På vei til 365 meters dyp

Helt siden høsten 2018 har nærmere 100 personer hos Aker Solutions i Sandnessjøen jobbet med å ferdigstille seks 240 tonns tunge brønnrammer og to  «mindre» satellitter på 120 tonn. De skal plassere på 365 meters havdyp 20 mil nord for Finnmarkskysten. De tre første brønnrammene ble levert i fjor, nå seiler resten.

Bildetekst: Prosjektleder utlasting Oceaninstaller, Amund Helvik (t.v.) og sitemanager, for Equinor i Sandnessjøen, Fredrik Nordnes. 

ML TrinaTil verdens nordligste oljefelt

Ved kaia på Strendene ligger lasteskipet MV Trina klar til å løfte de gule kjempene om bord. Herfra går turen til Polarbase i Hammerfest. Her skal siste forberedelser gjøres for permanent installasjon i havet ved verdens nordligste oljefelt. Planlagt oppstart er i slutten av 2022.

Bildetekst: Lasteskipet MV Trina snart på vei langs kysten av Nord-Norge med tung last. Skipet er 160 meter langt. 

Tror på flere prosjekter

Denne leveransen er en del av en større jobb som Aker Solutions og Westcon Helgeland har ansvar for på Helgeland. Her blir både flammetårn, dekksmodul og sugeanker sveiset, valset, malt og klargjort.
- Nå venter vanskeligere tider. Men jeg er sikker på at med vår ståpåvilje, tålmodighet, og ikke minst de dyktige industriaktørene i nord, så er ikke dette siste kapittel i leveranser av store oljeprosjekt fra nordlandskysten, sier en optimistisk «site rep» og helgelandspatriot, Fredrik Nordnes.

 

 

Fredrik Nordnes