Oss-nor tildelt ny kontrakt med Equinor

Nå blir det flere oppgaver og tjenester å levere for avdelingen i Hammerfest - noe som Arnt Wærnes, styreleder i Oss-nor ser frem til.

Oss-nor ble nylig tildelt en ny rammeavtale med Equinor. Avtalens gjelder «Kutting og gjenging av OCTG (Oil Country Tubular Goods)».

Avtalen går ut på at alle full-lengderør som er skadet under transport til Hammerfest, eller til/fra offshore kan bli reparert hos oss gjennom denne rammeavtalen, sier styreleder Arnt Wærnes i Oss-nor. Vi vil også kunne produsere pup-joints og cross-overs for Equinor, og skulle det være behov for å skru opp utstyr, kan dette også gjøres informerer Wærnes


I kontraktsevalueringen ble det lagt vekt på lokal tilstedeværelse, samt tidligere leveranse fra firmaet. Oss-nor har i over 30 år levert tjenester for Equinor, men da i all hovedsak på andre lokasjoner enn Hammerfest. Nå blir det flere oppgaver og tjenester å levere for avdelingen i Hammerfest, noe som Arnt Wærnes, styreleder i Oss-nor, ser frem til.

- Når Johan Castberg går igjennom regner vi med stor aktivitet i nord. Vi har de siste årene fått flere kontrakter, blant annet en ventilkontrakt med Equinor som har en varighet på 12 år. Vi har samarbeidet godt siden 1983 og ser frem til flere år som leverandør av forskjellige tjenester, forteller Wærnes, som legger til at det må være aktivitet i havet for at de skal ha arbeid.


Wærnes forteller at de nå ser lyst på fremtiden etter en litt tung start i Hammerfest.

- Vi var første gang i Hammerfest i 2004 i forbindelse med Snøhvitutbyggingen. Men det var ikke før i 2011 vi fikk fast base, og har vært i byen siden. Det har vært litt tunge tider, men fremtiden ser lys ut. Vi leverer til samtlige felt i nord, og er godt fornøyd med den utviklingen som skjer i Hammerfest, avslutter styrelederen.


Vår medlemsbedrift, Oss-nor var tidlig ute med etablering av eget anlegg med egne ansatte i nord. De har arbeidet målrettet gjennom mange år og vist stayerevne også i tøffe tider for bransjen - og det er derfor veldig gledelig at man nå får uttelling, og kan se fram til økt aktivitet ved sitt annlegg i Finnmark, sier direktør Kjell Giæver i Petro Arctic.


Direktør Kjell Giæver, Petro Arctic

Vi Petro Arctic arbeider hardt for at lokal tilstedeværelse skal ha betydning i kontraktstildelingene i nord, og vi er godt fornøyd med at Equinor som den største operatøren har fokus på dette. Vi gratulerer vår medlemsbedrift Oss-nord med rammeavtalen og ønsker lykke til med gjennomføringen avslutter Giæver.

Varigheten på avtalen er på 2 år, med opsjon på 2 x 2 nye år.