Johan Castberg-utbyggingen godkjent

Olje- og energidepartementet har godkjent plan for utbygging og drift for Johan Castberg-feltet i Barentshavet.

Utbyggingen av oljefeltet Johan Castberg i Barentshavet ble torsdag godkjent av regjeringen. Plan for utbygging og drift (PUD) for Johan Castberg-feltet ble levert til myndighetene 5. desember 2017. Større utbygginger på norsk sokkel legges fram for Stortinget før de godkjennes av Olje- og energidepartementet.

– Castberg-utbyggingen vil skape store verdier for fellesskapet gjennom inntekter til staten og mange lønnsomme arbeidsplasser i næringen. Ringvirkningene i Nord-Norge vil bli betydelige både i utbyggings- og driftsfasen, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp).

Olje- og energiminister Terje Søviknes

De forventede oljereservene for Castberg-feltet er beregnet til 558 millioner fat olje. Equinor, som planlegger å starte oljeutvinning på feltet, og Olje- og energidepartementet forventer produksjonsstart i løpet av fjerde kvartal 2022 og en produksjonsperiode på 30 år.

Equinor utreder sammen med de andre operatører for funn og felt i Barentshavet muligheter for oljeomlasting på Veidnes i Finnmark. Dette inkluderer både en nedskalert terminalløsning og skip-til-skip-omlasting.

Utbyggingen vil være lønnsom dersom oljeprisene er på over 31 dollar fatet, ifølge departementet.

– Dette er avgjørende for framtidig verdiskaping i vår største og viktigste næring, mener Søviknes.