Jubel i nord når Nexans signerer kontrakt med Equinor på Askeladd.

Produksjonen på Rognan er sentral når Nexans skal levere komplekse kontrollkabler med kraft, fiberoptikk og hydraulikk for den neste fasen av Snøhvit-utviklingen til Equinor.

Dette melder Nexans i en pressemelding.

Neste fase av Snøhvit - Askeladd

Nexans som har produksjonsanlegg på Rognan, skal levere produkter til Snøhvit-anlegget i Barentshavet. Den neste fasen i utviklingen av anlegget, har fått navnet Askeladd som skal kobles sammen med Snøhvit-feltet. Nexans har nå fått i oppdrag å levere statiske infield og interfield kontrollkabler som skal styre havbunnsinstallasjonen.

Vi er svært fornøyde med at Equinor velger våre kontrollkabler og gleder oss til å bli med også på neste del av Snøhvit-eventyret. Equinors Snøhvit- utvikling er et godt eksempel på hvordan avansert teknologi kan muliggjøre en effektiv drift av undersjøiske gassfelt uten installasjoner på havoverflaten, sier Ragnhild Katteland, Vice President for forretningsområdet Subsea and Land Systems i Nexans.

Lokale underleverandører

Produksjonen av kablene vil foregå ved Nexans' fabrikker på Rognan og i Halden. I nord skal de elektriske og fiberoptiske elementene produseres, mens kontrollkabelsystemet designes, produseres og testes i Halden. På Rognan vil 50 lokale underentreprenører og leverandører bli involvert, melder selskapet.

Nye arbeidsplasser på Rognan

Dette er en fantastisk nyhet som viser at leverandører i nord er konkurransedyktig, sier direktør Kjell Giæver i Petro Arctic. Vi kan juble for økte ringvirkninger i nord, og ikke minst for 20-30 nye årsverk på Rognan.

Kjell Giæver, direktør Petro Arctic

Vi er veldig stolt og glad på vegne av vår medlemsbedrift, Nexans som har vunnet en veldig viktig kontrakt i videreutviklingen av Snøhvitfeltet, Nord-Norges største industriprosjekt. Vi i Petro Arctic gratulerer med Askeladd-kontrakten og ønsker lykke til med leveransene, avslutter en fornøyd direktør i Petro Arctic. Askeladd-utviklingen på omtrent 250 meters dyp vil levere omtrent 21 milliarder kubikkmeter med gass og to millioner kubikkmeter med kondensat til LNG-anlegget i Hammerfest, hvor det er planlagt at produksjonen skal starte mot slutten av 2020.