Transocean velger Westcon Helgeland

Verdens største riggselskap har valgt Westcon Helgeland som leverandør av riggvedlikehold til «Songa Enabler».

Riggvedlikehold
I slutten av oktober er riggen forventet å ankomme Sjonafjorden og vil legge til rett utenfor verftet til Westcon Helgeland i Nesna Industripark. Jobben har en varighet på 5-7 dager og vil også involvere flere lokale bedrifter, før riggen drar videre til Equinors felt «Trestakk».


Målrettet jobbing mot markedet

Daglig leder i Westcon Helgeland, Arnt Skogsøy, er fornøyd med å ha landet den første kontrakten innen riggvedlikehold for selskapet.

– Vi har jobbet målrettet mot markedet for riggvedlikehold i flere år, og har sammen med gode partnere som Mo Industripark AS, store planer for videre utvikling av Nesna Industripark.


Daglig leder Westcon Helgeland, Arnt Skogsøy (Foto:Westcon Helgeland)

Leverandørmiljøet i Mo Industripark er også ideelt når det gjelder totalleveranser av denne typen vedlikehold. Miljøene ligger nært geografisk og kompetansen er meget god. Eksempelvis finnes det 1100 fagarbeidere i Mo Industripark, kun 50 minutters kjøretur fra Nesna, sier Skogsøy.

– Når vi i tillegg har ideelle farvann for riggvedlikehold, vil vi utvilsomt kunne levere på langt større kontrakter også i fremtiden. Men nå har vi fokus på denne jobben hvor vi begynner i mindre skala og arbeider oss inn i markedet, tilfører Skogsøy.

Gratulasjoner til vår medlemsbedrift
Vi i Petro Arctic er veldig glade på vegne av vår medlemsbedrift at de nå har landet sin aller første kontrakt for riggvedlikehold, sier en fornøyd Kjell Giæver i Petro Arctic.

Direktør Petro Arctic, Kjell Giæver

Denne kontrakten er et godt eksempel på at målrettet arbeid og godt samarbeid med andre aktører nytter. Det er et godt etablert, kompetent og konkurransedyktig industrimiljø på Helgeland, som vi er helt sikker på vil vinne flere tilsvarende kontrakter i framtiden.

Vi gratulerer vår medlemsbedrift Westcon Helgeland med kontrakten og ønsker lykke til med oppdraget og konkurransen om framtidige spennende kontrakter, avslutter Giæver.


Samarbeidskultur og industrikompetanse

Markedsdirektør i Mo Industripark AS og prosjektleder for utviklingen av Nesna Industripark, Jan Gabor, er trygg på at dette bare er starten på enda mer aktivitet på Nesna.


Prosjektleder Nesna Industripark, Jan Gabor (Foto: Mo Industripark)

– Utvikling av Nesna Industripark gjør vi i samarbeid med Westcon Helgeland for å styrke aktiviteten der. Nesna Industripark kan bli en arena for leverandørmiljøet i Mo Industripark hvor de kan komme enda nærmere markeder som marin, maritim og olje- og gassrelatert virksomhet, sier Gabor.