Den store olje- og gassdebatten

Lokalvalget er en viktig politisk milepæl i løpet av en fireårsperiode. Med det som bakteppe inviterer Offshore Norge til folkemøter flere steder i landet. 4. september er de i Hammerfest. Tittel Dato Varighet Ledig Legg i kalender

04. september 2023

Norsk sokkel har aldri vært viktigere Europa. Klimakrisen i verden og krigen i Ukrainia har skapt en energi- og sikkerhetspolitisk krise som har gjort Norge til Europas desidert viktigste leverandør av energi.

Oljedirektoratets prognoser viser at de gjenværende olje- og gassressursene på norsk sokkel befinner seg i Barentshavet og det neste kapitelet av det norske oljeeventyret er i nord. Samtidig er kapasiteten til Melkøya LNG sprengt frem til 2040. 

  • Hvordan mener partiene at regionen kan posisjonere seg for å ta en lederrolle i det neste kapittelet av det norske olje- og gasseventyret?
  • Og hvordan vil annen industriutvikling andre næringer kunne vokse i samspill med olje- og gassnæringen?

Dørene åpner 19:30, og debatten starter 20:00. Det vil også bli streamet.

Mer info på facebookarrangementet.

Disse kommer:

  • Marianne Sivertsen Næss, leder energi- og miljøkomiteen på Stortinget (Ap)
  • Hans-Jacob Bønå, fylkesordførerkandidat i Finnmark (Høyre)
  • Torgeir Knag Fylkesnes, 1. nestleder i SV og medlem av næringskomiteen på Stortinget
  • Terje Halleland, medlem av energi- og miljøkomiteen på Stortinget (FrP)

Program

Dato 04. september 2023 Dag 1 20:00-21:00 (mandag 04.09) Varighet 1 time Ansvarlig Offshore Norge Bindende påmelding Ja By / sted Hammerfest Møtelokale / adresse Slakteriet, Hamnegata 13 Legg i kalender