Webinar: Klar for 55 - Nye energiløsninger og kravene til leverandørene

Velkommen til LINNGE-webinar for leverandørbedrifter. Taksonomi og klimaregnskap er bare en del av de krav som kommer i fremtiden. EU skal innen 2030 minimum kutte 55 % av klimagassutslippene. Fit for 55 er rammeverket, vilkårene, støtteordningene og reguleringene som skal sørge for at Europa når målet. Tittel Dato Varighet Påmelding Ledig Legg i kalender

05. mai 2023

Webinaret er åpent for alle, men hovedmålgruppe er bedrifter innenfor nordnorsk leverandørindustri til energinæringen.

Vi hører fra:

  • Nils-Kristian Sørheim Nilsen, direktør Nord-Norges Europakontor
    Kjell Richardsen, næringsutvikler Berlevåg kommune

Taksonomi og klimaregnskap er bare en del av de krav som kommer i fremtiden. EU skal innen 2030 minimum kutte 55 % av klimagassutslippene. Fit for 55 er rammeverket, vilkårene, støtteordningene og reguleringene som skal sørge for at Europa når målet.

Dette vil påvirke næringslivet i Nord-Norge, og det vil føre til nye krav som næringslivet må kunne.

En del av "Klar for 55" eller "Fit for 55" er omstilling fra fossilt brennstoff og over til grønne løsninger som hydrogen. Hvilke krav kommer fra myndighetene om dette og hva betyr det for Nord-Norge? 

Berlevåg kommune, med sine 908 innbyggere, jobber med et nytt industrieventyr i Øst-Finnmark. De vil ta i bruk hydrogen, og skal lage en helgrønn næringspark. Hvordan må de forholde seg til kravene som kommer fra EU, og hvilke krav vil de sette til aktørene som vil inn i næringsparken eller skal gi tjenester til næringsparken?

LINNGE

Målet vårt er å ruste leverandørindustrien i Nord-Norge til å lykkes i den grønne omstillingen. Den grønne ommstillingen av samfunnet er godt i gang, og det kommer flere og flere krav til bærekraftsrapportering. Skal vi vinne anbud og kontrakter, samt få finansiering fra banken må bedriftene kunne rapportere på hvordan de jobber med bærekraft. 

Praktisk informasjon

Webinaret er gratis og åpent for alle, men du må melde deg på.

Program

Dato 05. mai 2023 Dag 1 10:00-10:55 (fredag 05.05) Varighet 1 time Instruktør Arctic Energy Partners og Orinor Ansvarlig Arctic Energy Partners Priser Bindende påmelding Ja Påmelding 05.05.2023 09:00 By / sted Digitalt Møtelokale / adresse Digitalt Legg i kalender